SAM is nog nooit zo mooi geweest

21 augustus 2017, 10:59
SAM is nog nooit zo mooi geweest
SAM is nog nooit zo mooi geweest
Dat de berichten over de dood van Atmel-producten na de overname door Microchip overdreven waren, blijkt weer eens uit de introductie van twee nieuwe takken in de altijd groeiende SAM-familie van 32-bits ARM-Cortex-M-gebaseerde microcontrollers. De nieuwe controllers hebben een Cortex-M4-kern en een Floating Point Unit (FPU), waarmee rekenintensieve toepassingen mogelijk zijn op een low-power platform (65 µA/MHz). 

De SAM D5x- en E5x-µC’s zijn geschikt voor klokfrequenties tot 120 MHz en hebben maximaal 1 MB dual-panel Flashgeheugen met Error Correction Code (ECC), waarmee firmware updates mogelijk zijn terwijl het systeem draait.

Beide families hebben een Quad Serial Peripheral Interface (QSPI) met Execute in Place (XIP), waardoor in de behoefte aan extern geheugen kan worden voorzien met goedkope, krachtige, seriële Flashgeheugens. De μC’s hebben ook een Secure Digital Host Controller (SDHC) voor datalogging en een Peripheral Touch Controller (PTC) voor capacitieve aanraaksensoren. Er is hardware voor beveiliging in de vorm van een Public Key Cryptographic Controller (PUKCC), die ondersteuning biedt voor Elliptic Curve Cryptography (ECC), RSA, een Advanced Encryption Standard (AES) code en Secure Hash Algorithms (SHA).

In tegenstelling tot de D5-familie, zijn de E5-typen ook uitgerust met twee CAN-FD-poorten en een 10/100 Mbps Ethernet Media Access Controller (MAC) met IEEE 1588 ondersteuning.

Foto: Microchip
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items