Samenwerking in Microchip's Dual-core dsPIC Digital Signal Controller

12 juli 2018, 11:30
Afbeelding: Microchip
Afbeelding: Microchip
Nieuw van Microchip Technology Inc. is hun Digital Signal Controller (DSC) met twee PIC DSC-processorkernen in één chip voor high-end embedded besturingstoepassingen. De ene rekenkern van de dsPIC33CH werkt als een Master en de andere als Slave. De Slave-kern kan dienen voor het uitvoeren van tijdkritische besturingscode terwijl de Master-kern bezig is met draaien van de gebruikersinterface, monitoring- en communicatiefuncties, al naar gelang de toepassing. De dsPIC33CH is specifiek ontworpen om het onafhankelijk ontwikkelen van code voor de twee rekenkernen door aparte ontwerpteams te vergemakkelijken.

De dsPIC33CH-familie is geoptimaliseerd voor toepassingen waarbij geavanceerde algoritmen nodig zijn, zoals draadloze energievoorziening, voedingen voor servers, drones en automotive sensoren. In een digitale voeding kan de Slave-kern bijvoorbeeld de rekenintensieve algoritmen uitvoeren, terwijl de Master de PMBus-protocolstack voor zijn rekening neemt. De prestaties en reactietijd van het hele systeem worden daarmee verbeterd. Het verdelen van de werklast over twee DSC-processorkernen in één chip maakt een grotere vermogensdichtheid mogelijk door hogere schakelfrequenties, waardoor de componenten kleiner kunnen zijn.
 
In een automotive ventilator of pomp, doet de Slave-kern de tijdkritische snelheids- en koppelregeling, terwijl de Master zorgt voor de Controller Area Network Flexible Data (CAN-FD)-communicatie, systeembesturing en diagnostiek. De twee processorkernen werken naadloos samen zodat geavanceerde algoritmen efficiënter en responsiever kunnen werken.

De dsPIC33CH wordt ondersteund door Microchip’s MPLAB ecosysteem voor softwareontwikkeling inclusief Microchip’s MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) en MPLAB Code Configurator.
                                                                           
Microchip biedt hiervoor de volgende hardware-ondersteuning:
  • dsPIC33CH Curiosity Board (DM330028 ; $34,99 per stuk)
  • dsPIC33CH Plug-in Module (PIM) voor motorbesturingsplatforms ( MA330039;  MCLV-2 en MCHV-2/3 versies; $25,00 per stuk)
  • dsPIC33CH PIM (MA330040; voor general-purpose-platforms en Explorer 16/32 development-board; $25,00 per stuk)

De dsPIC33CH is leverbaar in acht verschillende behuizingen, van de 28-pens dsPIC33CH64MP202 tot varianten met 80 pennen en varianten van slechts 5 x 5 mm groot. De geheugencapaciteit loopt uiteen van 64 tot 128 KB aan flashgeheugen.
 
Zie voor meer informatie: www.microchip.com/dsPIC33CH.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items