Sigfox-kit van Microchip met ATA8520x

28 oktober 2016, 12:00
Sigfox-kit van Microchip met ATA8520x
Sigfox-kit van Microchip met ATA8520x
Microchip haakt met hun ATA8520-EK4-E kit in op de ontwikkelingen rond Sigfox, het Franse bedrijf dat draadloze netwerken aanbiedt voor low-energy apparaten als elektriciteitsmeters, smart watches en wasmachines. De kit is FCC-gecertificeerd en maakt gebruik van de ATA8520E dual mode transceiver-chip.
 
De laagvermogen zend/ontvanger met geïntegreerde AVR-microcontroller vereenvoudigt het verbinden met Sigfox’s IoT-netwerk voor grote afstanden, waardoor betaalbare laagvermogens device-to-cloud-verbindingen mogelijk zijn. Dit maakt het natuurlijk uitermate geschikt voor IoT-toepassingen in de logistiek, landbouw, steden en de M2M-sector. Bovendien is de ATA8520E geschikt voor toepassingen in zowel Europa als Noord –Amerika. De dual mode RF transceiver werkt zowel op 868 als op 902 MHz.
 
De kit is er in twee versies: een zelfstandig pakket bedoeld om de technologie mee te testen en een pakket in combinatie met een Xplained PRO-board voor systeemontwerpdoeleinden. Beide kits werken in de licentievrije ISM-banden en worden geleverd met Sigfox-bibliotheek, modulatie-, ID- en PAC-code en een beveiligingssleutel, zodat het ontwerptraject bespoedigd wordt.
 
Meer info: www.atmel.com/products/wireless/sigfox , https://partners.sigfox.com/products/ata8520e, https://en.wikipedia.org/wiki/Sigfox en http://www.atmel.com/devices/ata8520e.aspx?tab=tools
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items