Ontwerpers van systemen voor de ruimtevaart kunnen niet gemakkelijk niet--standaard spanningen ondersteunen of functies toevoegen met traditionele hybride-achtige omvormers. Microchip Technology Inc. rekent af met de kosten, complexiteit en het naar eigen voorkeur aanpassen van deze hybride oplossingen door het aanbieden van een op discrete componenten gebaseerde, voor hogere sferen geschikte DC-DC omvormerserie met nu 28 V-ingang, 50 W stralingstolerante opties.
 

Flexibele omvormers

“Onze meest recente 28V-input SA50-28 producten vereenvoudigen en versnellen de systeemontwikkeling aanzienlijk,” zegt Leon Gross, vice president van Microchip’s discrete producten bedrijfseenheid. “Ze kunnen veel gemakkelijker worden aangepast dan alternatieve, voor de ruimte geschikte omvormers, om te voldoen aan specifieke spanning, stroom en andere wensen. Klanten profiteren van deze flexibiliteit en besparen tegelijkertijd op afmetingen, kosten en complexiteit van hun systeemontwerpen voor de ruimte.”
 
Microchip’s SA50-28 serie is de enige uit voorraad leverbare stralingstolerante omvormer van de industrie met 28 V-ingang die is gebaseerd op discrete componenten met oppervlaktemontage constructie en niet-hybride assemblageprocessen. Ze bieden meer mogelijkheden dan alternatieve op de plank liggende omvormers voor de ruimte. Een enkele SA50-28 met klantspecifieke parameters elimineert het volume, gewicht en de complexiteitsproblemen bij het toepassen van hybride oplossingen met meerdere apparaten en omringende schakelingen.
 
Microchip’s omvangrijke SA50-28 productlijn is een 20…40 V-ingang, 50 W serie met negen standaard uitgangsspanningen van 3,3 V, 5 V, 12 V, 15 V en 28 V in enkele en drievoudige uitgangsconfiguraties. De apparaten kunnen worden afgestemd op de exacte voedingsbehoeften van een systeem in een betrekkelijk korte tijd met een minimum aan extra kosten in vergelijking tot omvormers in hybride stijl. Andere specificaties zijn een hoog rendement, lage uitgangsruis, afschakelen van de uitgang, overstroombeveiliging, externe synchronisatie en volledige belasting bij −55°C tot +85°C met een lineaire belastingverlaging tot+125°C.
 
De SA50-28 serie maakt deel uit van Microchip’s groeiende lijn van standaard niet-hybride omvormers voor de ruimte, zodat ontwerpers gebruik kunnen maken van commercieel beschikbare, op de plank liggende componenten, waarvan de circuits zich al in de ruimtevaart hebben bewezen.
 
De producten worden toegevoegd aan de stralingsbestendige SA50-120 omvormerserie die in februari 2021 is geïntroduceerd. Hiermee worden het risico en de ontwikkeltijd verlaagd voor gekwalificeerde ruimtevaartsystemen, omdat ontwerpers kunnen starten met bewezen commercieel beschikbare technologie ‘van de plank’ in keramische of kunststof behuizingen en snel hun ontwikkeling kunnen opschalen onder gebruikmaking van lagere screeningniveaus dan traditionele Qualified Manufacturers List (QML) vereisten.
 
Bezoek Microchip’s website voor meer informatie.

Microchip 28V-input SA50-28 omvormers