Voedingen in toepassingen voor de ruimtevaart werken in omgevingen die vragen om hogere stralingstechnologie om extreme deeltjesinteracties, zonnestraling en elektromagnetische verschijnselen te kunnen weerstaan. Deze verschijnselen werken nadelig op systemen in de ruimte en verstoren de goede werking. Om hieraan het hoofd te bieden kondigt Microchip Technology Inc. vandaag de goedkeuring aan van de M6 MRH25N12U3 stralingsbestendige 250 V, 0.21 ohm Rds(on), metaal–oxide–halfgeleider veld-effect transistor (MOSFET) voor commerciële ruimtevaart en defensietoepassingen in de ruimte.
 
Microchip’s stralingsbestendige M6 MRH25N12U3 MOSFET vormt het primaire schakelende element in spanningsomzettingsschakelingen,  zoals omzetters op het voedingspunt, gelijkspanningsomzetters, motorstuurschakelingen en regelingen en algemeen toepasbare schakelsystemen. De MOSFET weerstaat de ruwe omgevingen van de ruimte, verhoogt de betrouwbaarheid van voedingsschakelingen en voldoet aan alle eisen van MIL-PRF19500/746 met betere prestaties. Microchip heeft de testprocedure voor beoordeling en kwalificatie voor de Defense Logistics Agency (DLA) afgerond voor opname van de component in de militaire leveringsketen van de VS (verwachte JANSR2N7593U3 certificatie in juni 2021).
 
De M6 MRH25N12U3 MOSFET is ontwikkeld voor toekomstige satelliet systeemontwerpen maar doet ook dienst als alternatieve bron in bestaande systemen.
 
De component kan tegen een totale ionisatiedosis (TID) tot 100 krad en 300 krad en enkelvoudige gebeurteniseffecten (SEE) met lineaire energie overdracht (LET) tot 87 MeV/mg/cm2. De geproduceerde wafels zijn voor 100 procent stralingsbestendig hetgeen in validatietesten is aangetoond.
 
“Microchip’s entree in de stralingsbestendige MOSFET markt benadrukt de betrokkenheid op lange termijn bij het ondersteunen van ons klantenbestand en voorziet ruimtevaart en defensie OEM’s en integratoren van krachtig presterende oplossingen en ononderbroken levering,” zegt Leon Gross, vice president van Microchip’s Discrete Product Group bedrijfstak.
 
“Als aanvulling op onze bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid, levert de M6 MRH25N12U3 een uitstekende prijs/prestatie-verhouding voor ontwerpers en geven we hen volledige ondersteuning voor hun toepassing.”
 
De M6 MRH25N12U3 maakt deel uit van Microchip’s brede programma van luchtvaart, defensie en ruimtevaart technologie dat bestaat uit in het veld programmeerbare poortschakelingen (FPGA’s), microprocessoren, lineaire IC’s, voedingscomponenten, discrete producten en vermogensmodulen die zowel SiC als Si vermogensoplossingen integreren. Samen met de microcontrollers (MCU’s) en analoge producten voldoet Microchip aan de vraag naar hoogvermogen systeemregeling, poortsturing en vermogenstrappen – waarbij ontwerpers wereldwijd worden ondersteund met complete systeemoplossingen.
 
Door het continu introduceren van nieuwe technologie, houdt Microchip gelijke tred met fabrikanten van ruimtevaarttechnologie en integratoren voor het veilig stellen van toeleveringsketens voor bestaande en toekomstige systemen.
 
Raadpleeg voor aanvullende informatie Microchip’s commerciële ruimtevaart en militaire producten portfolio.

Microchip Stralingsbestendige MOSFET