Microchip introduceert vandaag, via dochteronderneming Microsemi, het Smart Embedded Vision initiative dat voorziet in oplossingen voor het ontwerpen van intelligente machine visionsystemen met Microchip’s laagvermogen PolarFire® in het veld programmeerbare poortschakelingen (FPGA’s). Met de aankondiging van vandaag breidt Microchip het aanbod van slimme ingebedde vision FPGA’s met hoge resolutie uit met nieuwe, verbeterde snelle beeldverwerkingsinterfaces, een intellectueel eigendom (IP) bundel voor beeldverwerking en een veelomvattend partner ecosysteem.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Smart Embedded Vision initiatief levert randintelligentie met snelle beeldverwerking op
  • Ondersteunt laagvermogen, kleine vormfactor, machine vision ontwerpen
  • Omvat interfaces, hardware, beeldverwerkings IP en veelomvattend partner ecosysteem
  • Met PolarFire® FPGA video en beeldverwerkingspakket en MIPI-CSI2 camera referentie-ontwerp

Omdat rekenintensieve, op vision gebaseerde systemen steeds vaker worden geïntegreerd aan de rand van een netwerk, worden FPGA’s al snel het aanbevolen flexibele platform voor ontwerpen van de volgende generatie. Naast de eis dat ze moeten beschikken over verwerkingscapaciteit met een hoge bandbreedte, worden deze intelligente systemen toegepast in kleine vormfactoren met uiterst begrensde thermische eigenschappen en vermogensopname.
 
Het Smart Embedded Vision initiatief voorziet in een reeks FPGA aanbiedingen dat IP, hardware en hulpmiddelen omvat voor laagvermogen machine vision ontwerpen met kleine vormfactor voor de marktsegmenten industrie, medisch, omroep, auto, luchtvaart en defensie.