​gemaakt, bijgestaan door de Microchip gebarencontroller die is afgestemd op elke individuele toepassing.
 
“Met de MGC3140 introduceren wij een bewezen gebarentechnologie die een intuïtieve persoonlijke interface oplevert om de afleiding van de bestuurders van voertuigen te beperken,” merkt Fanie Duvenhage, vice president van Microchip’s Human Machine Interface afdeling op. “Microchip zet zich in voor de automarkt met een groeiend programma van aanrakingsgevoelige- en gebarencontrollers, naast technische ondersteuning op hoog niveau. Deze component levert gebruikers een goedkope gebarenherkenningsoplossing op zonder afbreuk te doen aan het interieurontwerp van een voertuig.”
 
Terwijl bestaande oplossingen als infrarood en time-of-flight technologieën duur kunnen zijn en slecht werken in helder of direct zonlicht, biedt de MGC3140 betrouwbare herkenning in volledig zonlicht en ruwe omgevingen. Andere oplossingen die op de markt zijn hebben vaak fysieke beperkingen  en vereisen een omvangrijke infrastructuur en ruimte om deze te integreren in een auto. De MGC3140 is compatibel met ergonomische interieurontwerpen, zodat HMI ontwerpers kunnen innoveren met minder fysieke beperkingen omdat de sensor uit elk willekeurig geleidend materiaal kan bestaan dat uit het zicht wordt aangebracht.
 
Ontwerphulpmiddelen
Het Emerald evaluatiepakket is een handzaam evaluatiesysteem voor de 3D gebarenherkenningscontroller. Het pakket bevat een referentieprintplaat (PCB) met de MGC3140 controller, een op printplaat gebaseerde sensor voor het herkennen van gebaren, alsook alle noodzakelijke bekabeling, software en documentatie om het gebruikers gemakkelijk te maken. Alle onderdelen zijn compatibel met Microchip’s Aurea software ontwikkelomgeving die alle Microchip 3D gebarencontrollers ondersteunt.