Het inaugurele World Ethical Electronics Forum (WEEF) op 18 november 2021 komt snel dichterbij. Wil je je mening delen over belangrijke onderwerpen met betrekking tot ethische elektronica? Elektor accepteert artikelen en essays van professionele technici, professionele makers, academici, techjournalisten, beleidsmakers en opinieleiders in de elektronica-industrie die gedachten en meningen hebben over ethiek in technologie, digitalisering en bedrijfswaarde en duurzaamheid.
Dien je voorstellen vandaag in voor een kans om je expertise te delen met de wereldwijde elektronica community.

Artikelen en essays over ethische elektronica

De elektrotechnici en professionele makers van vandaag moeten de gevolgen van hun werk zorgvuldig overwegen wanneer ze nieuwe elektronische producten en ontwerpen introduceren op een snel evoluerende markt. Heb je inzichten, casestudy's of tips om te delen met leden van de wereldwijde elektronica community? Motiveer je artikel aan onze redactie.

In aanloop naar en volgend op WEEF 2021, zullen Elektor en ELEKTRONIKPRAXIS artikelen en essays (zowel online als in gedrukt) publiceren over de volgende onderwerpen en meer:
 
  • Milieuvriendelijk PCB-ontwerp
  • Energiezuinige productieoplossingen 
  • Beheer van elektronisch afval
  • Groene elektronica en duurzame energie 
  • Elektronische ontwerpprojecten met laag verbruik
  • Maatschappelijke impact projecten (met focus op elektronica)

WEEF Details

WEEF 2021 omvat informatieve lezingen en diepgaande debatten over ethische kwesties die belangrijk zijn voor de elektronica community. We nodigen je uit om met ons mee te praten in een open discussie over milieuvriendelijke ontwerppraktijken, het belang van duurzame ontwikkelingsdoelen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en nog veel meer.

Het WEEF team bestaat uit technici, redacteuren en leidinggevenden van Elektor, ELEKTRONIK PRAXIS en productronica. Onze focus ligt op "het inspireren van wereldwijde innovators in elektronica met een open discussie over ethiek en duurzame ontwikkelingsdoelen." Terwijl we werken aan het ontwerpen en bouwen van de elektronische systemen en softwareprogramma's die vorm zullen geven aan de 21eeuw liggen er veel vragen op tafel. Overweeg deze vragen met ons.
 
  • Hebben elektrotechnici en professionele makers een ethische verantwoordelijkheid om hun technische vaardigheden op een positieve manier te gebruiken?
  • Welke rol zou ethiek moeten spelen in de manier waarop op elektronica gerichte bedrijven (zowel start-ups als gevestigde bedrijven) zaken doen? 
  • Hoe kunnen oprichters van elektronica-startups duurzame ontwikkeling, groene productie en sociale verantwoordelijkheid opnemen in hun bedrijfsplannen?
  • Welke invloed hebben inkoopbeslissingen op lokale gemeenschappen en het milieu?
 
WEEF 2021

Datum: 18 november 2021.
Plaats: productronica 2021 (München, Duitsland) en live online
Programma: Korte presentaties van experts en opinieleiders. gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Elektor en ELEKTRONIKPRAXIS-redacteuren


Vertaling: Hans Adams