Wi-Fi SDK van Microchip ondersteunt Apple HomeKit

29 mei 2017, 10:42
Foto: Microchip - www.microchip.com
Foto: Microchip - www.microchip.com
Microchip introduceert een Wi-Fi Software Development Kit (SDK) voor Apple-gebruikers. Deze SDK ondersteunt het Apple HomeKit platform, waarmee met een Apple MFi licentie snelle en cryptografisch beveiligde low-power-toepassingen kunnen worden ontworpen.

De nieuwe Wi-Fi SDK gebruikt de crypto-hardware van de CEC1702 systeemchip en bijbehorende protocollen. De hardware van het systeem bestaat voornamelijk uit een op ARM Cortex-M4 gebaseerde microcontroller die is aangesloten op een WINC1510 low-power 802.11 b/g/n gecertificeerde Wi-Fi-module.

Volgens Microchip reduceren de in hardware uitgevoerde beveiligingsmechanismen van de Wi-Fi HomeKit de rekentijd van het systeem, hetgeen de gebruikerservaring duidelijk ten goede komt. Een Homekit-commando zoals het opzetten van pairing kan bijvoorbeeld in 0,95 seconden worden uitgevoerd, en pair-verificatie in minder dan 0,1 seconde – erg handig als je snel de voordeur wilt openmaken. De WiFi SDK zorgt door de korte tijd dat het systeem actief is voor een lager energieverbruik. 

De CEC1702 in de SDK maakt gebruik van een in hardware uitgevoerde beveiligde bootsequentie. Daarnaast voorziet deze in eenvoudige mogelijkheden voor encryptie, authenticatie, privé- en openbare sleutels en aanpassingen door de gebruiker om de beveiligingsrisico’s te minimaliseren. In de CEC1702 is 480 KB SRAM beschikbaar waar de ontwikkelaars hun eigen toepassingsgerichte code en data in kunnen plaatsen. 

Het nieuwe SecureIoT1702 ontwikkelboard bevat niet alleen de CEC1702-MCU, maar ook een contrastrijk compact serieel grafisch LCD-scherm, druktoetsen en twee uitbreidingsheaders die compatibel zijn met de MikroElektronika mikroBUS Expansion interface. De SDK, met artikelnummer DM990012, is hier verkrijgbaar.

Foto: Microchip - www.microchip.com
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items