Over dit artikel

Vlinderdipool voor DVB-T

Kamerantenne snel en goedkoop zelf bouwen

Vlinderdipool voor DVB-T
Digital Video Broadcasting Terrestrial (DVB-T) is inmiddels in een deel van Nederland en in verscheidene Duitse deelstaten te ontvangen. Tenminste, als men (al) een DVB-T-receiver en (nog) een UHF-TV-antenne heeft. Heeft u die antenne al lang van het dak gehaald, dan is dit zelfbouwproject van een kleine kamerantenne een snelle en goedkope oplossing.
Voor het ruim 50 jaar oude analoge TV-systeem is men al jaren bezig om een digitale opvolger te realiseren. In Europa is hiervoor het Digital Video Broadcasting (DVB) systeem ontwikkeld. Inmiddels is dit in een zodanig stadium dat sommige landen al zijn overgegaan tot de invoering van een compleet digitaal aards TV-net.
Vooral onze Duitse Oosterburen timmeren hier hard aan de digitale weg. Na de invoering in Berlijn (ruim een jaar geleden) viert DVB-T dit jaar ook in meerdere deelstaten zijn première. In de betrokken gebieden wordt het uitzenden van het tot nu toe analoge televisiesignaal (PAL-standaard) binnenkort gestopt.
In Nederland is Nozema sinds 1993 actief in het ontwikkelen van DVB-T. Sinds december 1997 worden er testuitzendingen via een DVB-T zender in Lopik gedaan.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...