AVR® microcontrollers nu beta ondersteund door MPLAB® X geïntegreerde ontwikkelomgeving

1 oktober 2018, 10:35
Image: Microchip
Image: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Eenduidige schaalbare ontwikkelomgeving voor meerdere besturingssystemen
  • Vergemakkelijkt integratie van AVR MCU’s voor ontwerpers die ontwikkelden met PIC® MCU’s en MPLAB
  • Hulpmiddelen nu te downloaden met geavanceerde software optimalisatie om programmacode te beperken
  • Compatibel met geselecteerde Curiosity, PICkit, Snap en Xplained ontwikkelkaarten

Microchip kondigt versie 5.05 aan van de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE)  die het grootste deel van de AVR microcontrollers (MCU’s) beta ondersteunt. Met deze versie kunnen ontwerpers die traditioneel PIC® microcontrollers (MCU’s) gebruikten en ontwikkelden met het MPLAB ecosysteem nu gemakkelijk AVR MCU’s evalueren en opnemen in hun toepassingen. Ondersteuning voor aanvullende AVR MCU’s en uitbreidingen zal worden toegevoegd in toekomstige MPLAB versies. De AVR ondersteuning blijft gewoon gehandhaafd bij Atmel Studio 7 en Atmel START voor huidige en toekomstige AVR componenten. 
MPLAB X IDE versie 5.05 biedt een uniforme ontwerpbeleving die zowel systeembreed als schaalbaar is met compatibiliteit voor Windows®, MacOS® en Linux® besturingssystemen, zodat ontwerpers kunnen  ontwikkelen met AVR MCU’s op het hardwaresysteem dat hun voorkeur heeft. Het hulpmiddelenpakket is uitgebreid met ondersteuning voor Microchip’s codeconfiguratiehulpmiddel, de MPLAB code configurator (MCC), waarmee het ontwerpers gemakkelijk wordt gemaakt om softwarecomponenten te configureren en componenten in te stellen, zoals klokken, periferie en de pennenbezetting via de menugestuurde interface van het hulpmiddel. De MCC kan bovendien programmacode genereren voor specifieke ontwikkelkaarten, zoals Microchip’s Curiosity ATMega4809 Nano (DM320115) ontwikkelkaart en de bestaande AVR Xplained ontwikkelkaarten.
Meer compilerkeuzes en debugger/programmer opties zijn eveneens beschikbaar bij het compileren en programmeren van AVR MCU’s via de MPLAB X IDE 5.05. Tot de compilerkeuzes behoren de AVR MCU GNU compilercollectie (GCC) of de MPLAB XC8 C compiler, waarmee de ontwerpers kunnen beschikken over aanvullende geavanceerde software optimalisatietechnieken om de programmacode zo klein mogelijk te houden. Ontwerpers kunnen ook het opsporen van fouten en het programmeren
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items