versnellen door gebruik te maken van de MPLAB PICkit 4 programmer/debugger of het recent uitgebrachte MPLAB Snap programmer/debugger hulpmiddel.
Het merendeel van de beschikbare ontwikkelkaarten voor het evalueren en programmeren van AVR MCU’s wordt ondersteund door het MPLAB ecosysteem en MCC. De Xplained ontwikkelkaarten zijn compatibel met START en zijn nu compatibel met MPLAB X IDE. De Xplained ontwikkelkaarten zijn goedkope, volledig geïntegreerde MCU ontwikkelsystemen, gericht op kersverse gebruikers, makers en iedereen die op zoek is naar een snelle prototypekaart met allerlei functies. Het Xplained systeem heeft een geïntegreerde programmer/debugger en om te kunnen starten is er geen extra hardware nodig.
MPLAB X IDE versie 5.05, MPLAB XC8 C compiler en AVR MCU GCC zijn gratis beschikbaar op Microchip’s website. Het MPLAB PICkit 4 (PG164140) ontwikkelhulpmiddel is nu verkrijgbaar en kost $47.95 per stuk. De MPLAB Snap (PG164100) is nu ook verkrijgbaar voor een stuksprijs van $14.95. De ATmega4809 Curiosity Nano kaart (DM320115) is beschikbaar voor een stuksprijs van $10.00. Voor het verkrijgen van een lijst van ondersteunde componenten kan de MPLAB X IDE worden gedownload.
Bezoek voor meer informatie de website: www.microchip.com/AVRandMPLAB
Meer informatie over de uitgebreide MPLAB IDE staat op: www.microchip.com/MPLABX