Beperk introductietijd en kosten voor de NewSpace markt door gebruik van stralings-tolerante oplossingen gebaseerd op COTS componenten

11 december 2017, 11:34
Beeld: Microchip
Beeld: Microchip
Microchip kondigt een nieuwe microcontroller (MCU) aan die gespecificeerde stralingsspecificaties combineert met een goedkoop ontwikkeltraject dat kenmerkend is voor commerciële componenten van het schap (commercial off-the-shelf; COTS). De AtmegaS64M1voldoet aan de eisen van NewSpace en andere kritische lucht-/ruimtevaarttoepassingen die vragen om een snel ontwikkeltraject tegen een lagere prijs.
 
Traditioneel heeft het ontwerpen van stralingsbestendige systemen voor ruimtevaarttoepassingen een historie van lange looptijden en hoge kosten voor het behalen van het hoogste betrouwbaarheidsniveau voor meerjarige missies in een ruwe omgeving.
 
De AtmegaS64M1 is de tweede 8-bit megaAVR® MCU van Microchip die gebruik maakt van een ontwerpbenadering die met COTS-naar-stralingsbestendig wordt aangeduid. Deze benadering heeft als basis een component die is goedgekeurd voor de auto-industrie, zoals de Atmega64M1, en realiseert versies met overeenkomstige pennenbezetting in zowel hoogwaardige kunststof als keramische behuizingen voor de ruimtevaart. De componenten zijn ontwikkeld om te voldoen aan de stralingstoleranties met onderstaande doelstellingen:
 
  • Volledig immuun van Single-Event Latchup (SEL) tot aan 62 MeV.cm²/mg
  • Geen Single-Event Functional Interrupts (SEFI) met veilige geheugenintegriteit
  • Accumulated Total Ionizing Dose (TID) van 20 tot 50 Krad(Si)
  • Single Event Upset (SEU) kenmerkend voor alle functieblokken
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items