Belangrijkste eigenschappen:
  • Eerste industriële tweekanaals component met gedegen 16-bit resolutie
  • Keus uit twee- en driekanaals vermogensregistratiecomponenten
  • Mogelijkheid voor het meten van 0 tot 32 V op een enkele chip

Microchip Technology Inc. kondigt nieuwe twee- en driekanaals vermogensregistratiecomponenten aan die meten van 0 tot 32 V op een enkele chip, hetgeen ontwerpers oplossingen geeft die gemakkelijk zijn in te passen en die de nauwkeurigheid van vermogensmetingen verbeteren. De tweekanaals component is ook de eerste in de industrie met een gedegen 16-bit resolutie. Dit levert toonaangevende flexibiliteit op over een breed meetbereik.  
 
De PAC1932/33 componenten bieden precies wat nodig is voor het meten van vermogen op een enkele geïntegreerde schakeling (IC), door het integreren van meerdere kanalen in een enkele behuizing voor toepassingen als kassasystemen, ATM’s en gebouwenautomatisering. Dit verlaagt de kosten voor systeemontwerpers en beperkt de stuklijst, omdat voor het meten van spanningen onder de 1 V tot aan 20 V normaliter verschillende componenten nodig zijn om elke spanning efficiënt te meten. Omdat met deze component spanningen onder de 1 V tot waarden die oplopen tot 32 V kunnen worden gemeten, hoeven ontwerpers de meetresolutie niet opnieuw te configureren tussen lage en hoge stroombelastingswaarden.
 
Als de enige industriële tweekanaals component voor 16-bit vermogensmetingen, kan de PAC1932 zonder tussenkomst van de host gedurende 17 minuten zelfstandig metingen verrichten, hetgeen ontwerpers ontlast van de taak om het spanning- of stroombereik aan te passen voor het meten van vermogen en energie. De componenten beschikken hiertoe over twee 16-bit analoog-naar-digitaal omzetters (ADC’s) die tegelijkertijd spanning en stroom kunnen meten, zodat ontwerpers hieruit een echte vermogensmeting kunnen afleiden. Uiteindelijk kunnen ontwerpers betere systemen ontwerpen om efficiënt vermogen te besparen.
 
Omdat er voor toepassingen continu wordt gezocht naar methoden om de vermogensopname te beperken, behoort het nauwkeurig meten van het gelijkstroomvermogen tot de speerpunten voor
energiebesparing. Net als de vierkanaals PAC1934 verbeterde vermogensmeting voor Windows 10 componenten,