Bescherm netwerken in auto’s tegen hackers met het eerste industriële beveiligings ontwikkelpakket voor voertuigen

6 augustus 2018, 10:15
Image: Microchip
Image: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Ontwikkelpakket voorziet OEM’s en Tier 1 klanten van hulpmiddelen voor het beveiligen van bestaande netwerken in voertuigen
  • Het enige beveiligings-specifieke hulpmiddel voor voertuigen in de industrie
  • Hulpmiddel kan worden gebruikt met elke ECU, architectuur, configuratie of bus

Microchip Technology Inc. kondigt het nieuwe CryptoAutomotiveIn-Vehicle Network (IVN) TrustAnchor/Border Security Device (TA/BSD) ontwikkelpakket aan. Dit hulpmiddel maakt dat OEM’s en Tier 1 leveranciers beveiliging kunnen aanbieden voor genetwerkte systemen in voertuigen, beginnend in gebieden met prioriteit, met het hoogste beveiligingsniveau en zonder schade aan te richten op andere plekken.
 
Het enige beveiligings-specifieke hulpmiddel voor voertuigen in de industrie, het CryptoAutomotive TA/BSD ontwikkelpakket, emuleert een beveiligt een knooppunt (node) in een netwerk in voertuigen en voorziet systeemontwerpers van een intuïtief startpunt voor het implementeren van beveiliging. Ontwikkeld om flexibel te zijn, past het hulpmiddel zich aan elke implementatie van OEM’s aan door fabrikanten toe te staan om het knooppunt te configureren volgens allerlei specificaties en industriële standaarden. Het hulpmiddel demonstreert de opslag van beveiligingssleutels, verificatie van de elektronische control unit (ECU), op hardware gebaseerde cryptoversnellers en andere versleutelingselementen. Als het samen met een host microcontroller wordt gebruikt, kunnen ontwerpers functies implementeren als veilig opstarten en berichtenverificatie via het controller area network (CAN), inclusief omzetting van CAN 2.0 berichten naar CAN flexible data rate (CAN-FD) met indien van toepassing bijgevoegde message authentication codes (MAC).
 
Microchip voorziet in een veelomvattende benadering voor het beveiligen van voertuigen. Met de aanvullende benadering kunnen OEM’s met het TA/BSD emulatiepakket hun bestaande microcontrollers (MCU’s) blijven gebruiken en, wat nog belangrijker is, bestaande MCU firmware certificeren voor de vereiste beveiligingsstandaarden door later de aanvullende chip toe te voegen die het pakket emuleert. Deze aanvullende chips zullen voorgeprogrammeerd aan de klant worden geleverd en bevatten ingebouwde beveiligingsmaatregelen om te voorzien in echte op hardware gebaseerde beveiligingssleutels.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items