Deze add-on benadering kan belangrijke voordelen opleveren qua kosten en het op de markt brengen van producten, vergeleken met het alternatief van het opnieuw ontwerpen van het systeem met een high-end beveiligings MCU. Dit kan leiden tot een omvangrijke herinrichting van de architectuur van de MCU firmware voor het implementeren van beveiligingszones met hardware en software domeinen.
 
Het hulpmiddel kan worden gebruikt met elke willekeurige ECU, architectuur, configuratie of bus, hetgeen de gewenste flexibiliteit oplevert voor het implementeren van beveiliging in bestaande systemen, zonder herontwerpen op grote schaal. De oplossing met aanvullende chip vraagt om minimale MCU code aanpassingen, hetgeen resulteert in minimale tot geen invloed op de bestaande host MCU functionele beveiligingsgraad. Met deze benadering is er ook geen beveiligingskennis in eigen huis meer nodig. Het hulpmiddel biedt een online grafische gebruikersinterface (GUI) programma met vooraf geconfigureerde opties voor het vereenvoudigen en vergemakkelijken van de implementatie.
 
Met de grote vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), het snel toenemende automatiseringsniveau en met de zelfrijdende voertuigen aan de horizon, is het beveiligen van netwerken in voertuigen een heldere en urgente noodzaak die breed door de industrie wordt onderkend. Met deze flexibele add-on benadering geeft Microchip’s ontwikkelpakket voor voertuigen OEM’s en Tier 1 leveranciers de hulpmiddelen die nodig zijn om onmiddellijk de implementatie te kunnen starten van beveiligingsmaatregelen in bestaande netwerken van voertuigen.
 
Het CryptoAutomotive Security IC’s TA/BSD ontwikkelpakket (DM320112) is vanaf vandaag beschikbaar voor $250.00 via Microchip’s online full-service kanaal microchipDIRECT. Neem voor aanvullende informatie contact op met elke willekeurige Microchip verkoopvertegenwoordiger of bezoek de website van Microchip op www.microchip.com/cryptoautomotive.