Conferentieprogramma

Het conferentieprogramma van de beurs bestaat uit negen seminars die ingaan op de trends en ontwikkelingen in de markt. De inhoudelijke programma’s vormen een platform waar kennisoverdracht centraal staat. De seminars vinden in de ochtenden plaats.

Op dinsdag 30 mei wordt gestart met drie seminars over ‘Internet of Things, the business case’. Centraal staat hier hoe je succes kan hebben met Internet of Things en welke keuzes je moet maken.

Het tweede seminar van deze ochtend is ‘Embedded software for connected devices’, waarin de uitdagingen die komen kijken bij connected products worden behandeld: Hoe zorg je voor software-updates en beheer je de devices en de software.

Tot slot wordt op deze ochtend het seminar ‘Developing for (medical) healthcare’ gehouden. De sprekers gaan in op de ontwikkeling van een medisch apparaat: Wat zijn de trends, wat komt er bij kijken, hoe verloopt de certificering en wat zijn de valkuilen?

Op woensdag 31 mei loopt het seminar ‘Optimaliseren elektronicaketen’. Tijdens dit seminar worden tools voor een optimaal productieproces aangereikt. Deze tools dragen onder andere bij aan een lagere ‘Time to Market’ en TCO (Total Cost of Ownership), zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. Uiteraard kan dit niet zonder een goede samenwerking binnen de keten!

Het tweede seminar is ‘Tomorrow’s Electronics’ en de ochtend wordt afgesloten met het seminar ‘Electronics & productontwikkeling’. De bezoekers van dit seminar krijgen tips en aanknopingspunten om hen op weg te helpen naar een succesvol slim product.

Donderdag 1 juni start met het seminar ‘User Interface Design’. De sprekers gaan in op de vraag of een User Interface Design alleen over de bediening gaat. Waar dien je rekening mee te houden voor een perfect user interface-ontwerp voor een machine of eindproduct?

Het tweede seminar dat bezoekers op 1 juni kunnen volgen, is ‘FPGA for realtime dataprocessing’. In dit seminar presenteren engineers concrete oplossingen en nieuwe methodieken.

De negende titel is ‘De toekomst van elektronicaproductie’. Wie produceert er over 10 jaar nog in de Benelux? En hoe ziet de ‘smart factory’ er uit?

Paviljoens

Development Club Paviljoen

Op het Development Club Paviljoen staan acht ontwikkelaars (hardware, embedded software en vormgeving) die hun skills tonen met onlangs opgeleverde projecten. Zo zal er bijvoorbeeld een led-scherm van 12m2 staan dat gebruikt wordt voor augmented reality en virtual gaming.

 Start-Up Galerij

Hier staan start-ups met hun ideeën en/of prototypes, uiteraard voorzien van elektronica. Een van de nieuwe ideeën is van icr3ate dat hun Dupliot device management service laat zien. Zij hebben een unieke hardware/software-oplossing ontwikkeld voor het op afstand kunnen beheren van IoT-devices die gebruik maken van LPWAN, zoals LoRa, Sigfox en/of Weightless.

Een ander voorbeeld is Tryst Energy. Dit is een smart energy start-up met als eerste product IoT-sensoren die op lichtenergie werken. Het is de eerste technologie die energietransitie en IoT zo met elkaar verknoopt. Met de pv-module van Tryst kan een device in principe eindeloos blijven werken zonder batterij.

 Lees meer over de beurs, de exposanten, de gadget en de seminars op www.eabeurs.nl.

GRATIS
BEURSBEZOEK
Verzeker u van een plaats en meld u aan voor een gratis beursbezoek en/of deelname aan een seminar. Klik hier
en gebruik relatiecode EA1041