De beveiligde opstartlader van de CEC1712 laadt, ontsleutelt en verifieert de firmware die moet draaien op de CEC1712 vanuit het externe SPI flashgeheugen. De gevalideerde CEC1712 code verifieert daaropvolgend de firmware die is opgeslagen in SPI flashgeheugen voor de eerste applicatie processor. Er worden twee applicatie processoren ondersteund met elk twee ondersteunde flashgeheugen componenten. Het vooraf  beschikbaar stellen van klantspecifieke inloggegevens is mogelijk via Microchip or Arrow Electronics. Deze zogenaamde pre-provisioning is een beveiligde productieslag die helpt om overschrijven en vervalsen te voorkomen. Naast een besparing van meerdere maanden ontwikkeltijd vereenvoudigt deze oplossing de logistiek van het aanbieden van referentiegegevens aanzienlijk. Dit maakt het voor klanten gemakkelijk om apparaten te beveiligen en te beheren zonder de overheadkosten om legitimatiegegevens door derden of certificatie autoriteiten te laten verstrekken.

“Het aanbieden van veilige inloggegevens voor bepaalde vlaggenschip producten van Microchip is een belangrijk onderdeel van ons aanbod en de Soteria-G2 firmware en CEC1712 microcontroller zijn gericht op het beveiligen van systemen,” zegt Aiden Mitchell, adjunct directeur van IoT bij Arrow Electronics. “Klanten zullen steeds vaker naar dergelijke oplossingen zoeken als we het 5G tijdperk naderen en meer in de richting van verbonden oplossingen en autonome machines gaan.”
 
Naast het voorkomen dat kwaadwillige virussen voorafgaand aan het opstarten binnendringen in 5G en besturingssystemen van datacentra, is Microchip’s CEC1712 en Soteria-G2 veiligheidsverhogende combinatie geschikt voor verbonden autonome besturingssystemen in auto’s, geavanceerde assistentiesystemen voor bestuurders (ADAS) van auto’s en voor andere systemen die opstarten vanuit extern SPI flashgeheugen.
 
Ontwikkelhulpmiddelen
Microchip’s CEC1712 en Soteria-G2 pakket levert meerdere mogelijkheden voor software en hardware ondersteuning. Tot de software ondersteuning behoort Microchip’s MPLAB® X IDE, MPLAB Xpress MPLABXC32 compilers. De hardware ondersteuning is toegevoegd in programmeer- en foutzoekapparaten, zoals de MPLAB ICD 4 en PICkit 4 programmer/debugger.