Ben je klaar om je technische vaardigheden op de proef te stellen? Ontwerp een creatieve draadloze toepassing, gebaseerd op een STM32 en maak kans op een mooie geldprijs! De STM32 Wireless Innovation Design Contest roept alle technici, makers en studenten op om hun ontwerpvaardigheden onder de aandacht te brengen door innovatieve draadloze toepassingen te ontwikkelen met behulp van de geavanceerde, op STM32 gebaseerde toepassingen van STMicroelectronics. Dit is je kans om dieper in de wereld van draadloze technologie te duiken en je ideeën werkelijkheid te laten worden. Begin vandaag nog met je ontwerp.
 
De STM32 Wireless Innovation Design Contest is een kans om een prijs uit de prijzenpot van €5.000 te winnen en internationale erkenning te krijgen. STMicroelectronics zal de winnende projecten presenteren op de Embedded World beurs in april 2024. Bovendien zullen de innovatieve STM32-gebaseerde projecten - inclusief opmerkelijke ontwerpen die niet in de top drie zijn geselecteerd - verschijnen op pagina's van Elektor Mag en op de Elektor Mag website. De wedstrijd is een uitstekende gelegenheid om een prestigieuze onderscheiding aan je cv toe te voegen en indruk te maken op je collega's uit de wereldwijde elektronicagemeenschap. De deadline voor het indienen van projecten is 19 februari 2024.
   
STM32 Wireless Innovation Design Contest

STM32-boards en onbeperkte mogelijkheden

Of je nu gefascineerd bent door de mogelijkheden van IoT, geboeid door het potentieel van robotica, geïntrigeerd door domotica, toegewijd aan testen en meten of een passie hebt voor AI, de STM32 Wireless Innovation Design Contest is een uitnodiging om je talenten te tonen. Deelname is eenvoudig:
 
  • Kies een STM32-board van STMicroelectronics: NUCLEO-WBA52CG, STM32WB5MM-DK, of NUCLEO-WL55JCOPMERKING: Je kunt een gratis board aanvragen (zolang de voorraad strekt) op de wedstrijdpagina of een van je eigen goedgekeurde ST toepassingen gebruiken.
  • Maak gebruik van de STM32-toepassing in een innovatief ontwerpproject. Documenteer je project zorgvuldig (beschrijving, afbeeldingen, schema's, code, etc.).
  • Stuur je complete project in voor de deadline van 19 februari 2024. Bezoek de wedstrijdpagina voor instructies.
 
De wedstrijd bevat drie ontwikkel- en evaluatieboards die als basis dienen voor draadloze innovatie. De ontwerpmogelijkheden zijn onbeperkt.
 
  • NUCLEO-WBA52CG: NUCLEO-WBA52CG is een draadloos Bluetooth® Low Energy en ultra-low-power board met een krachtige en ultra-low-power radio die voldoet aan de Bluetooth® Low Energy SIG specificatie v5.3. De ARDUINO® Uno V3 aansluitmogelijkheden en de ST morpho headers maken het mogelijk om de functionaliteit van het STM32 Nucleo open ontwikkelplatform eenvoudig uit te breiden met een ruime keuze aan verschillende gespecialiseerde shields. 
 
Visual NUCLEO-WBA52CG.jpg
  • STM32WB5MM-DK: De STM32WB5MM-DK Discovery kit is een demonstratie- en ontwikkelingsplatform voor de STM32W5MMG module van STMicroelectronics. Deze dual-core 32-bit Arm Cortex-M4/M0+ module integreert een ultra-low-power radio die compatibel is met Bluetooth Low Energy (BLE) 5.2, 802.15.4 met Zigbee, Thread, Matter en eigen protocollen. 
 
Visual STM32WB5MM-DK.jpg
  • NUCLEO-WL55JC: Het Nucleo-WL55JC board is een evaluatieboard voor de STM32WL-serie microcontrollers, en in het bijzonder de STM32WL55. Deze zogenaamde sub-GHz draadloze microcontroller is gebaseerd op een dual-core 32-bit ARM Cortex-M4/M0+ met een klokfrequentie van 48 MHz. Hij heeft een ultralaag stroomverbruik, een RF transceiver met een frequentiebereik van 150 MHz tot 960 MHz, 256 KB Flash geheugen en 64 KB SRAM.. 
 
Visual NUCLEO-WL55JC.jpg
 

Beoordeling en prijzen

Een jury bestaande uit technici, leidinggevenden en redacteuren van STMicroelectronics en Elektor International Media zal de inzendingen beoordelen. Voor de meest opmerkelijke draadloze innovaties liggen mooie geldprijzen klaar:
 
  • Eerste prijs: €2,500
  • Tweede projs: €1,500
  • Derde prijs: €1,000
 
De jury beoordeelt de inzendingen op basis van de volgende criteria: Creativiteit en innovatie: De unieke originaliteit van het ontwerp van de draadloze toepassing; Technische kwaliteit (de technische bekwaamheid en vaardigheid in het gebruik van het gekozen ontwikkelboard); Functionaliteit en bruikbaarheid; Esthetiek en gebruikerservaring; en Documentatie en presentatie. Bezoek www.elektormagazine.com/st-contest voor meer informatie.

Grijp je kans

Bezoek de officiële webpagina van de STM32 Wireless Innovation Design Contest om de spelregels te lezen en een gratis ST board aan te vragen: www.elektormagazine.com/st-contest. Succesvolle aanvragers maken kans op een gratis board, waarmee ze hun ideeën kunnen realiseren.
 
Laat deze gouden kans niet door je vingers glippen. Laat je vaardigheden op het gebied van draadloze technologie zien, sluit je aan bij een dynamische gemeenschap van ontwerpers die STM32-toepassingen gebruiken en laat je fantasie de vrije loop. Stuur nu je inzending in en toon je creativiteit aan de wereld!


Vertaling: Hans Adams