Eerste industriële Ethernet PHY met terabit capaciteit

3 juni 2019, 09:00
Eerste industriële Ethernet PHY met terabit capaciteit
Eerste industriële Ethernet PHY met terabit capaciteit
Microchip kan via dochteronderneming Microsemi als eerste een unieke set mogelijkheden aanbieden met de META-DX1 serie Ethernet Physical-Layer (PHY) componenten. Aanbieders van telecommunicatiediensten kunnen met deze serie componenten netwerken bouwen die gebruik maken van routerings- en schakelsystemen die de kosten drukken, de bandbreedte optimaliseren en de capaciteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit verhogen.

Belangrijkste eigenschappen:
  • META-DX1 combineert 100 GbE, 400 GbE en FlexE met tijdstempelnauwkeurigheid op de nanoseconde
  • Unieke integratie van MACsec beveiligingsbouwsteen in een enkele chip met terabit capaciteit
  • Levert lijnkaarten met viervoudige capaciteit op die voldoen aan 5G timingeisen
  • Flexibele kruispuntomschakeling vereenvoudigt de overgang naar 100 GbE en 400 GbE optische verbindingen

Geïntegreerd in een enkele chip combineert de META-DX1 serie Ethernetpoorten van 1 gigabit Ethernet (GbE) tot 400 GbE, Flexible Ethernet (FlexE), Media Access Control Security (MACsec) verbindingsversleuteling en nanoseconde tijdstempelnauwkeurigheid bij terabit capaciteit.
 
De industrie bevindt zich in de overgangsfase van 100 gigabit Ethernet (GbE) naar 400 GbE voor het ondersteunen van dataverkeersstromen binnen hyperscale datacentra. Volgens Cisco’s Global Cloud Index zal dit verkeer verviervoudigen rond 2021 met datacentrum-naar-datacentrum verkeer dat toeneemt met een meer dan 30% cumulatief jaarlijks groeipercentage (CAGR). De META-DX1 zorgt ervoor dat lijnkaarten die viervoudige snelheid kunnen halen: van 3,6 terabits per second (Tbps) naar 14,4 Tbps met 36 poorten van 400 GbE of 144 poorten van 100 GbE, waarbij de belangrijkste functies worden ondersteund die de aanbieders van diensten nodig hebben.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items