Aanvallen op de beveiliging worden steeds ingewikkelder en vormen een steeds grotere uitdaging bij de ontwikkeling van producten die op het Internet der Dingen (IoT) zijn aangesloten voor de consumenten, industriële, medische en andere marktsegmenten. Het is noodzakelijk dat deze producten beschikken over sterke ingebedde beveiliging, terwijl ze ook een lage vermogensopname bieden voor een lange levensduur van de batterij. Microchip Technology Inc. kondigt vandaag de introductie aan van de eerste industriële microcontroller (MCU) met de combinatie van een beveiligingssubsysteem en Arm® TrustZone® technologie in een enkele behuizing.


Eén microcontroller

De PIC32CM LS60, met geïntegreerd Trust Platform beveiligingssubsysteem van Microchip, maakt het gemakkelijker om eindproducten te ontwikkelen met gebruikmaking van één microcontroller in plaats van twee of meer halfgeleider-chips. Nu kunnen ontwerpers naar één betrouwbare bron gaan om een 32-bit MCU te ontdekken die is ontworpen voor het beveiligen van producten en de eindgebruiker tegen aanvallen op afstand of ter plekke van hun slimme apparaten thuis, smartphone of tablet accessoires, draagbare medische apparaten, wearables, verbonden huishoudelijke apparaten en industriële robots.
 

Arm TrustZone technologie

Omdat de IoT industrie nog steeds snel groeit, is het van het grootste belang dat verbonden apparaten voldoen aan hoge beveiligingsstandaarden. De PIC32CM LS60, met zijn combinatie van gemakkelijk te gebruiken Arm TrustZone technologie en het Common Criteria Joint Interpretation Library (JIL) “hoog” aangeslagen Trust Platform beveiligingssubsysteem, maakt dat ontwerpers industrie-bewezen beveiligingsstrategieën kunnen implementeren en maatregelen kunnen treffen tegen een brede klasse van bekende afstandelijke en fysieke aanvallen. Dit soort ontwerpen wordt ondersteund met hulpmiddelen als de MPLAB® Code Configurator (MCC) TrustZone Manager en de Trust Platform Design Suite om het configureren van het beveiligingssubsysteem te vereenvoudigen. De Microchip Trust Platform toegangsbeheerservice is beschikbaar voor het genereren van geheime beveiligingssleutels en bijbehorende certificaten.
 
“Met de integratie van Arm TrustZone technologie en Microchip’s beveiligingssubsysteem in één behuizing, is de PIC32CM LS60 een aanbieding die de markt nog niet eerder heeft gezien,” zegt Rod Drake, vice president van Microchip Technology’s 32-bit MCU bedrijfseenheid. “Wij denken dat de beveiliging, het gebruiksgemak en het lage opgenomen vermogen van deze MCU krachtige argumenten zijn voor het implementeren van geavanceerde beveiligingstechnologie in IoT toepassingen.”
 

Periferie

Met de groeiende acceptatie van aanrakingsgevoelige functies in waterdichte wearables en moderne huishoudelijke apparaten, worden embedded ontwerpers uitgedaagd om aanrakingsgevoelige interfaces te ontwikkelen die goed werken in storingsgevoelige en vochtige omgevingen. De PIC32CM LS60 heeft een geïntegreerde controller voor aanrakingsgevoelige bediening met de Driven Shield Plus functie die valse aanrakingen ten gevolge van vocht voorkomt en bovendien een grote ongevoeligheid biedt voor ruis. Dit levert stabiele en betrouwbare aanrakingsgevoelige bediening op.
 
Bovendien heeft de component functies als kernonafhankelijke SleepWalking periferiebouwstenen en het Event System. Deze periferiebouwstenen houden de MCU kern voor langere tijd in de slaapmodus om de vemogensopname te beperken. Ook zijn er tal van analoge functies op de chip aanwezig, zoals operationele versterkers (OpAmp’s), digitaal-naar-analoog omzetters (DAC’s) en analoog-naar-digitaal omzetters (ADC’s) die met allerhande daarop aangesloten sensoren kunnen werken in slaapmodi. De PIC32CM LS60 is compatibel met de MPLAB Data Visualizer en Power Debugger hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt voor het bewaken, analyseren en het fijnafregelen van de vermogensopnamecijfers in real-time. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om toepassingen met een lage vermogensopname te ontwikkelen en om sneller producten met een langere levensduur van de batterij op de markt te brengen.
 

Development Tools

Microchip levert de volgende ontwikkelhulpmiddelen en diensten ter ondersteuning van het gebruik van deze componenten: Trust Platform Provisioning Service, Trust Platform Design Suite (TPDS), MPLAB Harmony v3 platform met MPLAB codeconfigurator voor Arm TrustZone, Touch Library, Touch Configurator, MPLAB Data Visualizer, Power Debugger, PIC32CM LE00 Curiosity Pro Evaluation Kit, PIC32CM LS00 Curiosity Pro Evaluation Kit, PIC32CM LS60 Curiosity Pro Evaluation Kit, PIC32CM LE00 ultra-laagvermogen, water-tolerant Touch Reference Design, MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en het ecosysteem van debuggers, programmers en compilers.

PIC32CM LS60 microcontroller