van herconfigureerbare hardware met verwerking onder Linux op een enkele chip. Voor ontwerpers zijn dat ideale componenten voor klantspecifieke aanpassingen, maar helaas nemen ze te veel vermogen op, ontbreken veiligheids- en betrouwbaarheidsniveaus, of maken ze gebruik van niet flexibele en dure verwerkingsarchitecturen.
 
De PolarFire SoC levert uitgebreide foutopsporingsmogelijkheden, waaronder het volgen van instructies, 50 onderbrekingspunten, passieve looptijd configureerbare Advanced eXtensible Interface (AXI) busmonitoren en FPGA fabricmonitoren als aanvulling op Microchip’s ingebouwde tweekanaals logica analysator, de SmartDebug.
 
De PolarFire SoC architectuur voorziet in betrouwbaarheids- en veiligheidsfuncties, zoals enkele en dubbele foutdetectie (SEC-DED) op alle geheugens, concrete geheugenbeveiliging, een veilige crypto kern met differential power analysis (DPA), veilig en verdedigbaar opstarten en 128 KB flash opstart geheugen.
 
Het evalueren en ontwerpen met PolarFire SoC wordt ondersteund door het antmicro Renode™ systeemmodelleringsplatform, dat nu is geïntegreerd met Microchip’s SoftConsole geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor embedded ontwerpen, gericht op PolarFire SoC’s. Een PolarFire SoC ontwikkelpakket is nu ook beschikbaar en bestaat uit een PolarFire FPGA-aangepast HiFive Unleashed Expansion Board en SiFive’s HiFive Unleashed Development Board met het RISC-V microprocessor subsysteem.
 
Als onderdeel van de aankondiging van vandaag introduceert Microchip tevens een nieuw Mi-V embedded experts programma, een wereldwijd partnernetwerk om klanten te ondersteunen bij hardware/software ontwerpen voor PolarFire SoC. De uitbreiding van dit programma garandeert ondersteuning gedurende de totale levensduur van producten van klanten, helpt bij het snel opstarten van ontwerpen en verkort de marktintroductietijd. Leden krijgen bovendien toegang tot directe technische ondersteuning en vroegtijdige toegang tot ontwikkelsystemen en silicium.
 
Bezoek www.microsemi.com/product-directory/fpga-soc/5210-mi-v-embedded-ecosystem of neem contact op met Mi-V-EmbeddedPartner@microchip.com voor meer informatie.
 
Bezoek voor meer informatie: www.microsemi.com/polarfiresoc