Eerste industriële USB 3.1 SmartHub met type-C™ ondersteuning voor auto’s met 10x hogere datasnelheden in infotainment systemen

26 februari 2019, 16:00
Afbeelding: Microchip
Afbeelding: Microchip
Microchip kondigt een voor de autobranche goedgekeurde USB 3.1 Gen1 SmartHub IC aan. Dit levert 10x hogere datasnelheden op ten opzichte van bestaande USB 2.0 oplossingen en beperkt de indexeringstijden voor het verbeteren van de gebruikerservaring in voertuigen.

Om de toenemende vraag naar het gebruik van USB type-C in de markt voor mobieltjes te ondersteunen en om universele verbondenheid in voertuigen te realiseren, beschikt de USB7002 SmartHub IC over interfaces voor USB type-C connectoren.

 
Belangrijkste eigenschappen:
  • 5 Gbps SmartHub IC voldoet aan de toenemende verbondenheidsvraag uit de hedendaagse markt voor mobieltjes
  • Ondersteunt snellere datastreaming, lange video downloadtijd en de communicatie in voertuigen
  • Gepatenteerde FlexConnect technologie ondersteunt dynamisch omschakelen tussen USB host en USB apparaat
  • Weergave van de GUI van mobieltje in auto met spraakcommando’s en gelijktijdig laden

Omdat autofabrikanten steeds meer functies aan auto’s toevoegen en integreren met toepassingen voor mobiele telefoons, vraagt de rol die USB speelt bij betrouwbare data-overdracht voor een robuuste werking en hogere overdrachtssnelheden. Consumenten verwachten dat infotainment systemen meteen reageren ondanks de vele functies die tegelijkertijd in voertuigen worden uitgevoerd, van de overdracht van kaartinformatie tot het afspelen van muziek en de interactie met gebruikersinterfaces. De 5 Gbps SuperSpeed datasnelheden van USB 3.1 garanderen een hogere bandbreedte en maximale functionaliteit, zodat dit uitermate geschikt is voor toepassingen die vragen om gigabit snelheden voor snellere datastreaming, data download en de communicatie binnen voertuigen De USB7002 beperkt bovendien de downloadtijd voor lange video’s, hetgeen ideaal is voor voertuigen met geïntegreerde 4K camera’s op het dashboard.

De vraag van consumenten naar snellere laadsystemen voor mobieltjes heeft geleid tot een toename van USB type-C in de markt voor mobiele telefoons. De USB7002 combineert de voordelen van USB 3.1 technologie met de toenemende populariteit van USB type-C. De USB7002 maakt rechtstreekse USB type-C verbindingen mogelijk via native Configuration Channel (CC) pin interfaces en geïntegreerde 2:1 multiplexers die de omgekeerde verbindingsfunctie ondersteunen van de USB type-C connector.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items