Om de assistentietoepassingen voor bestuurders te ondersteunen die nu standaard op alle mobiele telefoons worden aangeboden, zijn de SmartHub IC’s ook voorzien van Microchip’s gepatenteerde FlexConnect technologie, die de unieke mogelijkheid geeft om dynamisch om te schakelen tussen een USB host en een USB apparaat. De SmartHub IC’s beschikken ook over gepatenteerde multi-host eindpunt reflectortechnologie, waarmee USB data kunnen worden gespiegeld tussen twee USB hosts.
 
Met deze basisfuncties kan de grafische gebruikersinterface van een mobieltje worden afgebeeld op het scherm van voertuigen en worden geïntegreerd met spraakcommando’s binnen de auto, terwijl tegelijkertijd het mobieltje wordt geladen. Hierdoor kunnen consumenten hun mobieltjes gemakkelijk en veilig gebruiken tijdens het rijden, hetgeen een gebruiksvriendelijke manier is om gesprekken te voeren, berichten te verzenden en richtingsinformatie te ontvangen terwijl ze zich concentreren op de weg.
 
De USB7002 IC wordt ondersteund door een complete oplossing, waaronder de MPLAB® connect configurator als configuratiehulpmiddel voor de hub, evaluatiekaarten met schema’s en gerberbestanden om de ontwikkeltijd te beperken. Met Microchip’s USBCheckdiensten kunnen fabrikanten hun ontwerpen en layouts verifiëren voordat een printplaat in productie wordt genomen. Hierdoor kunnen eindproducten veel sneller op de markt worden gebracht.
 
De USB7002-I/KDXVA0 is AEC-Q100 klasse 3 gekwalificeerd en nu beschikbaar uit serieproductie.
 
Bezoek voor meer informatie: USB7002 SmartHub IC