Elektor Team

Elektor en DARE!! organiseren EMC en CE-cursus

10 december 2013, 14:36
Elektor en DARE!! organiseren EMC en CE-cursus
Elektor en DARE!! organiseren EMC en CE-cursus

Elektor organiseert in samenwerking met de firma DARE!! twee interessante cursussen. De eerste cursus gaat uitgebreid in op CE-markering (8 juni, 9:30-17.00 uur in Eindhoven), de tweede op Elektromagnetische Compatibiliteit (9 juni, 9:30-17:00 uur in Eindhoven). Beide cursussen zijn afzonderlijk te boeken, maar tegen een extra voordelig tarief kunt u ook beide cursussen bijwonen!

 

Ing. René Dijkstra geeft in de cursus CE-markering een duidelijk overzicht van het hele systeem van CE-markering en aanpalende richtlijnen zoals WEEE en RoHS. Hij gaat in op de essentiële eisen van de diverse richtlijnen en de verklaring van overeenstemming en het technisch constructiedossier.
Naast het hoe en waarom van CE-markering worden aspecten zoals aansprakelijkheid het uitbesteden van metingen en onderzoeken behandeld. Aan het eind van de cursus heeft de deelnemer een volledig overzicht inclusief een duidelijk stappenplan voor een CE-markeringstraject. Het is duidelijk hoe, met een goede aanpak, het geld aan het begin van het traject bespaard kan worden terwijl het, bij een verkeerde aanpak, aan het eind van project verloren wordt.
Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist, wel basiskennis elektrotechniek en/of elektronica (Mbo-niveau) is gewenst.

 

De cursus Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) wordt geleid door Ing. Patrick Dijkstra en geeft niet alleen een overzicht van de EMC-fenomenen, maar ook hoe u ze kunt herkennen en wat u er aan kunt doen. De oorzaken van EMC-problemen worden uitgelegd en er wordt gekeken naar de verschillende koppelwegen. Ook het gebruik en afmonteren van afgeschermde kabels wordt behandeld en er wordt ingegaan op het EMC-ontwerp van printplaten. Hierbij worden de voor- en nadelen van verschillende filtermethoden besproken en hoe men de voeding kan ontkoppelen. Ook de toepassing van een al dan niet gescheiden referentievlak komen aan bod.
In de middag wordt de theorie in de praktijk gebracht door middel van relevante EMC-proefopstellingen. Zo worden metingen aan een AM-detector uitgevoerd, wordt gekeken naar de geleide emissie en het ontstoren van een voeding, worden storingsproblemen in een audio systeem gedetecteerd en opgelost en worden er metingen aan metalen behuizingen gedaan.
Voor deze cursus is net als voor de cursus CE-markering geen specifieke voorkennis vereist, maar is wel basiskennis elektrotechniek en/of elektronica (Mbo-niveau) gewenst.

 

De deelnamekosten bedragen € 319 per cursus (incl. BTW, lunch, cursusmateriaal en certificaat).  Elektor abonnees profiteren exclusief van 5% korting. Elke deelnemer ontvangt bovendien GRATIS het boek EMC en productontwikkeling ter waarde van € 20,00. Wilt u deelnemen aan beide cursussen, dan betaalt u in totaal slechts € 599,00 i.p.v. € 638,00.

 

Meer info:
www.elektor.nl/ce-markering
www.elektor.nl/emc-cursus
www.dare.nl

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items