Microchip kondigt een serie van 32-bit PIC32-microcontrollers aan met de laagste vermogensopname en de beste prijs/prestatieverhouding, de PIC32MM serie. Deze overbrugt de kloof tussen de populaire PIC24F XLP en PIC32MX series. Het is de eerste PIC32 die over kernonafhankelijke periferiebouwstenen beschikt, zoals configureerbare logische cellen (CLC’s) en van meerdere uitgangen voorziene ingang- en vergelijk PWM’s (MCCP’s) die bijdragen aan het realiseren van sensorloze BLDC motorregeltoepassingen. Deze zijn ontwikkeld om de CPU te ontlasten en dragen bij aan een lagere vermogensopname en lagere systeemontwerpkosten. De PIC32MM-componenten worden ondersteund door de Microchip MPLAB® code configurator (MCC) die ontwerpen vereenvoudigt en versnelt.
 
De PIC32MM heeft slaapmodi die de opgenomen stroom terugbrengen tot 500 nA. Toepassingen met beperkte ruimte profiteren van de kleine 4×4 mm behuizingsopties. Als hulpmiddel om het evaluatieproces en de ontwikkeling te versnellen, is een nieuwe PIC32MM-processor plug-in module beschikbaar (MA320020) die in het Explorer 16-ontwikkelboard (DM240001) wordt gestoken. De PIC32MM-serie wordt ondersteund door Microchip MPLAB, bestaande uit de MPLAB X IDE en XC32-compiler. De MPLAB code configurator, een plug-in voor MPLAB X, vergemakkelijkt het installeren van de periferie, het configureren van de component en het toewijzen van pennen.
 
De PIC32MM serie is beschikbaar in 20-pens QFN en SSOP; 28-pens µQFN, QFN, SOIC, SSOP, SPDIP; 36-pens QFN; en 40-pens uQFN behuizing. De componenten zijn verkrijgbaar met 16 kB, 32 kB en 64 kB flashgeheugen.

Meer informatie www.microchip.com/PIC32MM.