De nieuwe componenten beschikken over technologie die bediening mogelijk maakt die zich aanpast, gebruikmakend van eigencapaciteits- en wederzijdse capaciteitsmetingen, waardoor alle aanrakingen van het scherm worden herkend en het detecteren van verkeerd aanraken wordt genegeerd.
 
Bovendien is voorzien in Microchip’s eigen nieuwe signaalaanpassingstechnologie die emissies aanzienlijk verlaagt, hetgeen helpt om grote aanraakschermen die gebruik maken van maXTouch controllers te kunnen laten voldoen aan de CISPR-25 niveau 5 eisen voor elektromagnetische interferentie in auto’s. De nieuwe aanraakgevoelige controllers voldoen eveneens aan temperatuurbereik 3 voor auto’s (-40 tot +85°C) en aan bereik 2 (-40 tot +105°C) en zijn AEC-Q100 goedgekeurd.
 
Met de uitbereiding van de nieuwe maXTouch controllers voor aanraakschermen levert Microchip volledige schaalbaarheid aan klanten door het aanbieden van het enige complete en groeiende programma in de industrie van binnen de autosector gekwalificeerde controllers voor aanraakschermen die geschikt zijn voor uiteenlopende schermafmetingen. Ontwerpers kunnen meerdere ontwerprichtingen tegelijk inslaan, van kleine aanraakvensters tot grote schermen in dezelfde ontwikkelomgeving met dezelfde host software interface voor het creëren van kwalitatief hoogwaardige bediening. Dit  beperkt de ontwikkeltijd en spaart systeem- en ontwikkelkosten.
 
Acht gespecialiseerde toepassings- en sensor ontwerpcentra over de wereld helpen Microchip klanten en partners bij het versnellen van het proces om hun ontwerpen met maXTouch technologie op de markt te brengen. De specialisten van Microchip’s maXTouch technologie werken samen met alle belangrijke fabrikanten van sensoren, schermen en aanrakingsgevoelige modulen.
 
Een evaluatiepakket is beschikbaar voor elk van de componenten in de nieuwe maXTouch aanraakschermcontrollerserie. Het pakket omvat een printplaat (PCB) met de maXTouch aanraakschermcontroller, een aanrakingsgevoelige sensor op een heldere glazen plaat, de platte gedrukte bedrading (FPC) voor het aansluiten van de sensorglasplaat, een printplaat met omzetter voor het koppelen van het pakket aan de host computer via USB, alsook kabels, software en documentatie. Alle onderdelen zijn bovendien compatibel met maXTouch Studio, een complete software ontwikkelomgeving voor het evalueren van maXTouch aanraakschermcontrollers.
 
De MXT2912TD-A en MXT2113TD-A componenten zijn nu beschikbaar als monster en uit serieproductie in respectievelijk LQFP176 en LQFP144 behuizingen.
 
Bezoek voor meer informatie: www.microchip.com/atmxt2912td-a