Enkeldraads seriële EEPROM van Microchip maakt identificatie op afstand mogelijk

6 november 2017, 10:01
Enkeldraads seriële EEPROM van Microchip maakt identificatie op afstand mogelijk
Enkeldraads seriële EEPROM van Microchip maakt identificatie op afstand mogelijk
Microchip kondigt een enkeldraads, twee-pennen elektrisch wisbaar, programmeerbaar uitleesgeheugen (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory; EEPROM) aan met een werkspanning van 2,7 tot 4,5 V. De AT21CS11 is ideaal voor de identificatie en verificatie van zich op afstand bevindende zaken, zoals cartridges of kabels, waar de ruimte voor elektronicacomponenten beperkt is.
 
Elke AT21CS11 bevat een voorgeprogrammeerd uniek serienummer, aangevuld met vijf EEPROM geheugensecties. Een willekeurige (of alle) geheugensectie kan permanent worden geblokkeerd door de fabrikant van het eindproduct om het volgen van producten mogelijk te maken en de identificatie van aangebrachte veranderingen als preventie tegen namaak. De EEPROM is ideaal voor klanten die garantie geven op hun product of namaak willen voorkomen en de juiste werking van hun goederen langdurig willen garanderen na geautoriseerde vervanging.
 
De AT21CS11 is de tweede enkeldraads EEPROM die door Microchip wordt aangeboden. De nieuwe component vergroot de werkspanning tot 4,5 V waardoor deze geschikt is voor lithium-ion batterijgevoede apparaatjes, zoals wegwerpbare medische apparaatjes en e-sigaretten.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • AT21CS11 biedt een groter spanningsbereik voor lithium-ion batterijtoepassingen
  • Maakt identificatie en verificatie van zaken op afstand mogelijk, zoals cartridges of kabels
  • Werkspanning van 4,5 V vergroot het toepassingsgebied naar wegwerpbare medische apparaatjes en e-sigaretten
  • Enkeldraads EEPROM helpt OEM’s te beschermen tegen nagemaakte producten
  • Door de gebruiker programmeerbaar volggeheugen voegt de controle van verbruiks- en toepassingsdata toe

 
De nieuwe component wordt aangesloten op een systeem via een enkele in-/uitgang (single input/output; SI/O) draad die zowel zorgt voor de  communicatie als voor de voeding van het onderdeel.  Omdat er slechts één draad en een massaverbinding nodig is, kunnen makers van glasvezel (fibre to the home; FTTH) kabelaansluitkastjes de parameters van kritische kabelkarakteristieken toevoegen aan verschillende kabeltypen. De SI/O draad maakt tevens een eenvoudige tweepunts mechanische insteekbare of opklikbare connector voor wegwerpartikelen mogelijk als grotere drie-, vijf- of achtdraadsoplossingen onpraktisch zijn.
 
Door de EEPROM onder te brengen in een afneembare kabel of cartridge, kunnen fabrikanten toebehoren realiseren dat gemakkelijk kan worden geïdentificeerd of geverifieerd. De component heeft een EEPROM van 1 Kbit (vier sectoren van elk 256 bits), een 64-bit serienummer en 128 bits voor extra door de gebruiker programmeerbaar volggeheugen. In het extra geheugen kunnen ontwerpers unieke identificatie en bedrijfsparameters toevoegen, zoals opgenomen vermogen en gebruiksinformatie, op locaties die zich op afstand kunnen bevinden van de hoofdelektronica.
 
De AT21CS11 is vanaf heden beschikbaar als monster en uit serieproductie in diverse behuizingen. Eveneens beschikbaar is het AT21CS01/AT21CS11 enkeldraads evaluatiepakket (DM160232) voor een bedrag van $100.00.
 
Bezoek voor meer informatie Microchip’s website op: www.microchip.com/at21cs11
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items