Flexibele modem voor communicatie over het lichtnet vereenvoudigt het toepassen van intelligente verbruiksmeters

4 juni 2018, 16:01
Image: MC1423, Microchip
Image: MC1423, Microchip
Microchip kondigt een flexibele modem voor communicatie over het lichtnet aan met ondersteuning van meerdere standaard- en gepatenteerde protocollen die wereldwijd worden gebruikt in de ‘smart grid’ infrastructuur. Met de PL360B kunnen fabrikanten reageren op de wensen van de utiliteitsbouw voor het verbeteren van de betrouwbaarheid en prestaties van intelligente meters en meerdere marktsegmenten benaderen, eindgebruiker regelgeving volgen en aan operationele eisen voldoen. Het op zichzelf staande apparaat kan eenvoudig via de firmware worden aangepast, hetgeen de ontwikkelkosten aanzienlijk beperkt en het op de markt brengen van een product versnelt.
 
Ontwikkeld voor het ondersteunen van diverse netlijnprotocollen in de frequentieband tot 500 kHz, zoals ITU G.9903 (G3-PLC) en ITU G.9904 (PRIME), alsook CENELEC, FCC en ARIB overeenkomstige toepassingen, is de PL360B het laatste apparaat in Microchip’s programma voor de industrie toonaangevende smart energy producten. De PL360B modem komt met referentie-ontwerpen voor het toevoegen van een lichtnetcommunicatie interface voor elke willekeurige eindgebruikerstoepassing die om internetaansluiting (connectivity) vraagt, inclusief intelligente meters, verlichting, huisautomatisering, gebouwenautomatisering en afstandsbediening.
 
Een speerpunt voor het toepassen van een PL360B modem is de efficiënte eigen vermogensopname die tot 25 procent lager uitkomt ten opzichte van vorige generaties, en de klasse D versterking optimaliseert het modem transmissierendement verder.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items