Laagspannings 64 megabit serieel viervoudig I/O SuperFlash geheugen van Microchip verlaagt het stroomverbruik van batterijgevoede apparaten

5 september 2017, 14:54
Laagspannings 64 megabit serieel viervoudig I/O SuperFlash geheugen van Microchip verlaagt het stroomverbruik van batterijgevoede apparaten
Laagspannings 64 megabit serieel viervoudig I/O SuperFlash geheugen van Microchip verlaagt het stroomverbruik van batterijgevoede apparaten
Belangrijkste eigenschappen:
  • SST26WF064C stuurt data uit op beide flanken van de klok voor het verminderen van de algehele datatoegangstijd
  • SuperFlash technologie verlaagt het stroomverbruik bij de snelste wistijden van de industrie
  • Levert hardware-gestuurde apparaatreset en Execute-in-Place (XIP) zonder schaduwcode
  • Verbetert de prestaties in standaard vormfactoren met een 4-bit gemultiplexte I/O seriële interface 

Microchip kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuwe 1,8 V seriële viervoudige I/O (Serial Quad I/O) SuperFlash® geheugencomponent. De SST26WF064C, een laagspannings 64 megabit component, combineeert dubbele overdrachtssnelheid (dual transfer rate;DTR) met gepatenteerde SuperFlash NOR flashtechnologie, waardoor deze component ideaal is voor draadloze en batterijgevoede toepassingen. DTR geeft klanten de mogelijkheid om data uit te voeren op beide flanken van de klok, hetgeen de algehele datatoegangstijd en het stroomverbruik vermindert. SuperFlash technologie verlaagt tevens het stroomverbruik met de snelste wistijden uit de industrie. Zo ligt de gemiddelde chip-wistijd voor de SST26WF064C tussen 35 en 50 milliseconden; concurrerende flashgeheugencomponenten hebben vaak meer dan 30 seconden nodig om te wissen.
 
De SST26WF064C integreert eveneens een hardwarebestuurde resetfunctie voor een robuuste reset van het apparaat. De meeste seriële flasgeheugencomponenten op de markt ondersteunen geen hardware resetfunctie omdat de behuizing vaak te weinig pennen heeft. Met deze component van Microchip kunnen klanten er voor kiezen om de HOLD# pen te herconfigureren voor deze resetfunctie.
 
Werkend op frequenties die de 104 MHz benaderen, heeft de component minimale vertraging door de eXecute-In-Place (XIP) voorziening zonder dat er schaduwcode naar het statische willekeurig toegankelijke geheugen (SRAM) hoeft te worden geschreven. De nieuwe component gebruikt een 4-bit gemultiplexte I/O seriële interface voor het verbeteren van de prestaties met behoud van de compacte vormfactor van standaard seriële flashgeheugencomponenten. De SST26WF064C biedt tevens volledige commandoset compatibiliteit met het traditionele seriële periferie interface (SPI) protocol.

Microchip’s krachtige SuperFlash technologie houdt tevens in dat de component is gebaseerd op een gepatenteerde gespleten-poort flashgeheugencel die allerlei voordelen geeft, zoals veelvuldig schakelen tot 100.000 wis/schrijfcycli, databehoud gedurende meer dan 100 jaar en de snelste wistijden binnen de industrie.
 
Ontwerpers kunnen meteen aan de slag met het SST26WF064C flashgeheugen via Verilog en IBIS modellen, alsook met stuurprogramma’s (device drivers).
 
De SST26WF064C wordt aangeboden in diverse behuizingen, waaronder een WDFN (6x5 mm) met acht contacten, 8-pens SOIJ (5,28 mm), 16-pens SOIC (7,50 mm) en een TBGA (8x6 mm) met 24 bolletjes.
 
Bezoek voor meer informatie Microchip’s website op: www.microchip.com/SST26WF064C
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items