“Microchip is verheugd om de eerste seriële geheugencontroller van de industrie op de markt te kunnen zetten,” zegt Pete Hazen, vicepresident van Data Center Solutions bedrijfsonderdeel bij Microchip. “Nieuwe geheugen interface technologieën, zoals Open Memory Interface (OMI) maken het mogelijk dat een brede reeks SoC toepassingen kan voldoen aan de steeds zwaardere eisen van krachtige toepassingen in datacentra. Microchip’s intrede in de geheugen infrastructuurmarkt onderstreept ons streven naar verbetering van de prestaties en het rendement in het datacentrum.”
 
“De werkbelastingseisen van IBM klanten worden steeds geheugenintensiever. Daarom hebben wij uit strategisch oogpunt bij de geheugeninterfaces van de POWER processor gekozen om gebruik te maken van OMI standaard interfaces voor het vergroten van de geheugenbandbreedte,” zegt Steve Fields, chef architect van IBM Power Systems. “IBM waardeert de samenwerking met  Microchip om deze oplossing te leveren.”
 
SMART Modular, Micron en Samsung Electronics fabriceren meerdere pen-efficiënte 84-pens DDR4 differentiële dual-inline memory modules (DDIMM) met capaciteiten van 16 GB tot 256 GB. Deze DDIMM’s zullen de SMC 1000 8x25G opvijzelen en kunnen zonder meer in elke willekeurige 25 Gbps interface met OMI overeenkomst worden gestoken.

Citaten
“De Open Memory Interface (OMI) standaard levert een pen-efficiënte seriële geheugeninterface, zodat een brede reeks CPU en SoC toepassingen zowel de geheugenbandbreedte kan opschalen als
naadloos kan overgaan naar een steeds groter aantal opkomende mediatypen, zoals geheugen van de opslagklasse,” zegt Myron Slota, president van het OpenCAPI Consortium. “Het OpenCAPI consortium voorziet in host en target IP  zonder vergoeding en ondersteunt tal van initiatieven om overeenstemming volgens de standaard te garanderen.”
 
“Klanten van Google profiteren van data intensieve toepassingen, zoals machine learning en data analyse waarvoor krachtig geheugen nodig is,” zegt Rob Sprinkle, technische man voor de infrastructuur van systemen bij Google LLC. “Google ondersteunt nadrukkelijk alle op open standaarden gebaseerde initiatieven, zoals de Open Memory Interface (OMI), die voorziet in een krachtige geheugeninterface om deze belangrijke prestatiedoelstellingen qua bandbreedte en wachttijd  te kunnen halen.”
 
Ontwerphulpmiddelen
Om klanten te ondersteunen bij het bouwen van systemen die voldoen aan de OMI standaard, komt de SMC 1000 met design-in parallelle en ChipLink diagnostische hulpmiddelen. Dit levert uitgebreide foutopsporings-, diagnostische-, configureer- en analysehulpmiddelen op met een intuïtieve grafische gebruikersinterface (GUI).
 
Prijzen en beschikbaarheid
De SMC 1000 8x25G is nu als monster verkrijgbaar. Bezoek voor aanvullende informatie: https://www.microchip.com/smartmemory.