Ingebedde beveiliging kent nog steeds een hoge prioriteit en architecten vragen om goed doorgelichte, gemakkelijk te gebruiken beveiligingsoplossingen volgens hedendaagse industriële toepassingen voor een optimale prijs/prestatie-verhouding. Om architecten te voorzien van omvangrijke ingebedde beveiligingsoplossingen, kondigt Microchip Technology vandaag de uitbreiding aan van het veiligheids verificatie componentenprogramma met zes nieuwe producten in de CryptoAuthentication en CryptoAutomotive IC series volgens de Common Criteria Joint Interpretation Library (JIL). De gecertificeerde algoritmen met opslag en ondersteuning van de beveiligingsleutel op een hoog niveau voldoen aan de Federal Information Processing Standard (FIPS).
 
Dit programma van veiligheids verificatie componenten verlaagt de drempel voor het toepassen ervan en maakt dat ontwerpers van producten voor nieuwe segmenten en toepassingen vertrouwde verificatie kunnen implementeren ter voorkoming van sabotage, verbetering van de kwaliteitscontrole en bescherming van de gebruikerservaring. Omdat er steeds vaker sprake is van sabotage op allerlei terrein is de noodzaak om ingebedde betrouwbaarheid te implementeren in veel ontwerpen van het grootste belang.
 
De componenten  worden ondersteund door de Trust Platform Design Suite, een specifiek software hulpmiddel dat wordt gebruikt om deze IC’s te voorzien van Microchip’s beveiligingssleutels. De schaalbare service maakt dat cryptografische voorzieningen worden toegekend aan projecten van feitelijk elke omvang, uiteenlopend van een tiental componenten tot grootschalige series uit diverse sectoren, zoals consumentenelektronica en medische wegwerpartikelen, automotive en industrieel toegankelijke ecosystemen, draadloos laden en datacentra.
 
“Ontwerpers van kostprijsgevoelige toepassingen die beperkte of helemaal geen veiligheids verificatie kenden, kunnen nu deze kritische functie toevoegen door gebruik te maken van de nieuwe aanvullingen van os beveiligingsprogramma,” zegt Nuri Dagdeviren, vice president van
 
Microchip’s secure computing bedrijfseenheid. “Microchip blijft betrokken bij het ontwikkelen van toonaangevende beveiligingsproducten tegen een aantrekkelijke prijs die veelzijdig toepasbaar zijn in uiteenlopende eindtoepassingen.”
 
Microchip heeft vijf nieuwe producten toegevoegd aan het bestaande programma van CryptoAuthentication IC’s. Deze IC’s kennen op hardware gebaseerde beveiligingsopslag die is bedoeld om de beveiligingsleutels geheim te houden voor niet-gemachtigde aanvallers:
  • ECC204: ECC-P256 handtekening en op Hash-gebaseerde Message Authentication Code (HMAC)
  • ECC206: Twee-pens parasitische voeding, ECC-P256 handtekening en HMAC
  • SHA104: Client SHA256 MAC
  • SHA105: Host SHA256 CheckMAC
  • SHA106: Twee-pens parasitische voeding en client SHA256 MAC

Microchip breidt het veiligheids verificatie IC programma uit

De zesde nieuwe component is ontworpen voor de automotive markt. De TA010 met ECC handtekening en HMAC is een AEC-Q100 Grade 1-gekwalificeerd CryptoAutomotive IC waarmee OEM’s veiligheids verificatie kunnen implementeren in hun ontwerp zonder dat er dure modificaties nodig zijn en om te voldoen aan de beveiligingseisen voor toekomstige generaties van hun voertuigen.
 
Microchip’s beveiligingsproducten zijn compatibel met elke willekeurige microprocessor (MPU) of microcontroller (MCU) en kunnen worden gebruikt als vergezellende componenten voor Microchip’s AVR® MCU’s en op de Arm® kern gebaseerde MPU’s en MCU’s. Deze veiligheids verificatie IC’s voorzien klanten van een veelzijdige oplossing die gelijke tred houdt met de industriële standaarden en toepassingen.
 

Ontwikkel hulpmiddelen

De nieuwe veiligheids verificatie IC’s worden ondersteund door Microchip’s Trust Platform Design SuiteMPLAB® X Integrated Development Environment (IDE), product-specifieke  evaluatiekaarten en CryptoAuthLib bibliotheekondersteuning.
 

Beschikbaarheid

Van alle producten in het nieuwe beveiligingsprogramma zijn nu monsters beschikbaar, of ze zijn al in productie. Bezoek voor meer informatie de CryptoAuthentication IC of CryptoAutomotive IC web pagina’s. Neem voor het aanschaffen van deze componenten contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger, aangestelde wereldwijde distributeur of Microchip’s verkoop- en klantenservice website, www.microchipDIRECT.com.