Belangrijkste eigenschappen:
  • dsPIC33CH geoptimaliseerd voor krachtige prestaties en tijdkritische, real-world ingebedde besturingen
  • Dubbele master/slave kernen integreren naadloos na gescheiden code ontwerp voor elke kern
  • Slave handelt tijdkritische besturing af terwijl de master kern klantspecifieke systeemfuncties draait
  • Biedt hogere vermogensdichtheid, hogere schakelfrequenties en actieve opwaardering van het systeem
  • Specifieke periferiebouwstenen zorgen ervoor dat de dubbele kernen kunnen worden geprogrammeerd om elkaar te bewaken/monitoren
 
Microchip Technology Inc. kondigt een nieuwe digitale signaalcontroller (DSC) aan met twee dsPIC DSC kernen in een enkele chip voor high-end ingebedde besturingstoepassingen. De dsPIC33CH heeft een kern die is ontworpen om te werken als een master, terwijl de andere is ontworpen als een slave. De slave kern is handig voor het uitvoeren van specifieke, tijdkritische besturingscode terwijl de master kern bezig is met het draaien van de gebruikersinterface, systeembewaking/monitoring en communicatiefuncties, klantspecifiek voor de eindtoepassing. De dsPIC33CH is speciaal ontworpen om het  mogelijk te maken dat verschillende ontwerpteams onafhankelijk van elkaar code ontwikkelen voor elke kern, waarna naadloze integratie plaatsvindt als alles bij elkaar wordt gebracht in een chip.
 
De dsPIC33CH serie is geoptimaliseerd voor krachtige digitale voedingen/vermogensregelingen, motorbesturingen en andere toepassingen die vragen om uitgekiende algoritmen. Dit omvat toepassingen als draadloos voeden, voedingen voor servers, drones en sensoren voor auto’s. Zo verwerkt bijvoorbeeld in een digitale voeding de slave kern de rekenkracht-intensieve algoritmen, terwijl de master kern onafhankelijk de PMBus™ protocolstack verwerkt en de systeembewakingsfuncties levert, hetgeen de algehele systeemprestaties en ook de reactiesnelheid verbetert. Het verdelen van de werkdruk over twee DSC-kernen in een enkele component levert een hogere vermogensdichtheid op door de hogere schakelfrequenties, hetgeen tot kleinere componenten leidt. De dsPIC33CH serie is ontwikkeld om het systeem live te updaten, hetgeen vooral van belang is voor voedingen waar firmware updates moeten worden uitgevoerd zonder deze voedingen uit te schakelen.