Bij een ventilator of pomp in een auto is de slave kern aangewezen om de tijdkritische snelheid en koppelregeling op zich te nemen, terwijl de master de controller area network flexible data rate (CAN-FD) communicatie, systeembewaking/monitoring en de diagnostiek beheert. De beide kernen werken naadloos samen, waarbij geavanceerde algoritmen het rendement en het reactievermogen verbeteren. Bovendien is elk van de nieuwe kernen in dsPIC33CH componenten zodanig ontwikkeld dat deze beter presteert dan de huidige dsPIC DSC kernen omdat: 1) meer context-gerichte registers voor het verbeteren van het interrupt reactievermogen; 2) nieuwe instructies voor het versnellen van de prestaties van de digitale signaalprocessor (DSP) en 3) snellere verwerking van de instructies.
 
De dsPIC33CH serie levert weergaloze integratie in een kleine 5x5 mm behuizing en biedt functies als CAN-FD communicatie. Om systeemkosten en printruimte te beperken is er geavanceerde periferie in hardware beschikbaar voor elke kern, waaronder snelle ADC’s, DAC’s met golfvormopwekking, analoge spanningvergelijkers (comparatoren), analoge versterkers met programmeerbare versterking en impulsbreedtemodulatie (PWM) met hoge resolutie. Omdat er twee kernen zijn, elk met specifieke periferie, kunnen deze zodanig worden geprogrammeerd dat ze elkaar bewaken om functionele veiligheidsredenen, hetgeen een robuust systeemontwerp oplevert.
De dsPIC33CH wordt ondersteund door Microchip’s MPLAB® ontwikkel ecosysteem, waaronder Microchip’s gratis, downloadable en bekroonde MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en MPLAB codeconfigurator.
 
De dsPIC33CH Curiosity kaart (DM330028), met een stuksprijs van $34.99, is een goedkoop en flexibel systeem waarmee klanten snel een prototype met allerlei functies kunnen ontwerpen. De dsPIC33CH plug-in module (PIM) voor motorregelsystemen (MA330039) is beschikbaar voor Microchip’s MCLV-2 en MCHV-2/3 systemen en heeft een stuksprijs van $25.00. De dsPIC33CH PIM voor algemeen gebruik geschikt (MA330040), eveneens met een stuksprijs van $25.00, is nu beschikbaar voor de Explorer 16/32 ontwikkelkaart (DM240001-2).
De dsPIC33CH is beschikbaar  in acht behuizingsvarianten, van de 28-pens dsPIC33CH64MP202 tot varianten met 80 pennen en varianten die maar 5x5 mm klein zijn. De geheugengrootte kan variëren van 64 tot 128 kB flash.
 
Bezoek voor meer informatie: www.microchip.com/dsPIC33CH.