Belangrijkste eigenschappen:
  • Combineert op industrieel gebied als beste in zijn klasse lage vermogensopname en water-tolerante, ruisongevoelige capacitieve aanraakgevoelige bediening
  • Arm TrustZone vormt hardware isolatie tussen gecertificeerde bibliotheken, IP en toepassingscode
  • Robuuste beveiliging op chipniveau is bestand tegen onrechtmatig vervalsen, levert veilig opstarten en opslag van beveiligingssleutel
  • Eco-systeem van vertrouwde partners biedt een raamwerk van beveiligingsoplossingenMicrochip kondigt de nieuwe SAM L10 en SAM L11 series van 32-bit microcontrollers (MCU’s) aan die tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan veiligheid in Internet of Things (IoT) eindpunten door te beveiligen tegen het toenemende risico dat intellectueel eigendom (IP) en gevoelige informatie wordt blootgelegd.
 
De nieuwe MCU series zijn gebaseerd op de Arm® Cortex®-M23 kern, met de SAM L11 die de Arm TrustZone® voor Armv8-M levert, een programmeerbare omgeving die voorziet in hardware isolatie tussen gecertificeerde bibliotheken, IP en toepassingscode. Microchip biedt robuuste beveiliging op chipniveau tegen onrechtmatig vervalsen, veilig opstarten en het veilig opslaan van beveiligingssleutels die, gecombineerd met TrustZone technologie, de toepassingen van de klant beschermen tegen aanvallen van zowel dichtbij als veraf.
 
Beide MCU series hebben het laagste energieverbruik van de industrie, alsook capacitieve aanraakgevoelige bediening met watertolerantie en ruisongevoeligheid die tot de beste in zijn klasse behoort. Bij het testen van het eigen verbruik ontving de SAM L10 een ULPMark score van 405, hetgeen een meer dan 200 procent betere prestatie is dan de dichtst bijgelegen concurrent biedt die is gecertificeerd door het Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC®). Microchip maakt gebruik van gepatenteerde picoPower® technologie die voorziet in een voor de industrie toonaangevende lage vermogensopname in de actieve en alle slaapmodi.