Als aanvulling op de TrustZone technologie bestaat de SAM L11 beveiliging uit een on-board cryptografische module met ondersteuning van de advanced encryption standaard (AES), Galois
counter modus (GCM) en het secure hash algoritme (SHA). Het veilig opstarten en de opslag van de beveiligingssleutel met voorzieningen tegen onrechtmatig vervalsen realiseert een vertrouwensbasis (root of trust)  in hardware. Dit biedt tevens een veilige opstartlader voor het veilig opwaarderen van firmware.
 
Microchip is een samenwerkingsverband aangegaan met Trustonic, een lid van Microchip’s Security Design Partner Programme, voor het aanbieden van een omvangrijk raamwerk van beveiligingsoplossingen dat de implementatie van beveiliging vereenvoudigt en waardoor klanten eindproducten sneller kunnen introduceren. Microchip werkt eveneens samen met Secure Thingz en met Data I/O Corporation voor het aanbieden van beveiligingsdiensten voor SAM L11 klanten die beschikken over een aantoonbaar beveiligingsraamwerk.
 
Beide MCU series bieden Microchip’s laatste generatie peripheral touch controller (PTC) voor capacitieve aanraakgevoelige bediening. Ontwerpers kunnen gemakkelijk aanraakgevoelige interfaces toevoegen die voorzien in een indrukwekkend vloeiend en efficiënt gebruiksgemak bij de aanwezigheid van vervuiling en ruis met behoud van de lage vermogensopname. De touch interface maakt de componenten ideaal voor de meest uiteenlopende mens/machine-interface toepassingen voor auto’s, huishoudelijke apparaten, medische en consumentenproducten.
 
De SAM L10 (DM320204) en SAM L11 (DM320205) Xplained Pro evaluatiepakketten van $58.00 per stuk zijn beschikbaar om de ontwikkeling snel op te starten. Alle SAM L10/L11 MCU’s worden ondersteund door de Atmel Studio 7 geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE), IAR embedded workbench, Arm Keil® MDK alsook Atmel START, een gratis online hulpmiddel voor het configureren van periferiebouwstenen en software voor versneld ontwerpen. Daarnaast ondersteunt START eveneens TrustZone technologie voor het configureren en gebruiken van beveiligde toepassingen. Een krachtige debugger en data analysator is beschikbaar voor het bewaken en analyseren van de vermogensopname in real-time en voor het al doende bijstellen van de verbruikscijfers om te voldoen aan de toepassingseisen. Microchip’s QTouch® modulaire bibliotheek, 2D touch surface bibliotheek en QTouch configurator zijn ook beschikbaar om de ontwikkeling van aanraakgevoelige bediening te vereenvoudigen.
 
De SAM L10 en SAM L11 componenten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar met allerlei pennenbezettingen en in verschillende behuizingen in serieproductie aantallen.
 
Bezoek voor meer informatie www.microchip.com/SAML11.