Het commerciële gebruik van de Low-Earth Orbit (LEO) regio verandert het onderzoek van de ruimte en de satellietcommunicatie op ruwweg 1200 mijl boven de aarde. Om satellieten met succes te laten werken en ze hun bestemming te laten bereiken is het van wezenlijk belang om componenten te kiezen die bestand zijn tegen de ruwe omgeving van de ruimte. Voortbordurend op het bestaande stralingsbestendige programma lanceert Microchip Technology Inc. vandaag de introductie van de eerste commerciële-van-het-schap (COTS) stralingstolerante voedingscomponent met de MIC69303RT 3A low-dropout (LDO) spanningsregelaar. De nieuwe MIC69303RT voor hoge stromen en lage spanning is een spanningsregelaar gericht op LEO en andere toepassingen in de ruimte. De component is beschikbaar als monster voor prototypes in zowel kunststof als hermetisch gesloten keramische behuizing ter ondersteuning van de eisen van de missie.  
 
De MIC69303RT is gebaseerd op COTS componenten die zich hebben bewezen en dat maakt het uitvoeren van voortijdige evaluaties en vroegtijdige ontwikkeling gemakkelijker. De component werkt met een enkele lage voedingsspanning van 1,65 tot 5,5 V en kan een uitgangsspanning leveren vanaf 0,5 V bij hoge stromen. Ze leveren een hoge nauwkeurigheid en hebben een ultra-lage spanningsval van 500 mV onder extreme condities. De MIC69303RT is een begeleidende voedingsbron voor Microchip’s stralingstolerante en voor de ruimte goedgekeurde microcontrollers zoals de SAM71Q21RT en PolarFire® FPGA’s waaronder de RTPF500TLS.
 
“De MIC69303RT is Microchip’s eerste stralingsbestendige spanningsregelaar met een hermetisch gesloten keramische behuizing, bestand tegen een stralingsdosis van 50 Krad,” zegt Bob Vampola, vice president van Microchip’s afdeling voor ruimtevaart en defensie. “Microchip heeft al meer dan 60 jaar ervaring met een breed programma voor ruimtevluchten zodat klanten producten kunnen kiezen die ontworpen zijn om samen te werken zodat ze hun ontwerpprocessen kunnen versnellen.”
 
“Deze COTS stralingsbestendige spanningsregelaar biedt nieuwe ontwerpmogelijkheden voor toepassingen in de ruimte,” zegt Keith Pazul, director of marketing voor Microchip’s analoge voeding en interface bedrijfsafdeling.
 
“Klanten kunnen met vertrouwen hun systeem voor de ruimte ontwerpen door te kiezen voor de COTS MIC69303RT ruimte-gekwalificeerde component voor het voeden van Microchip’s ruimte-gekwalificeerde  MCU’s en FPGA’s.”  
 
Ontworpen voor ruwe ruimtevaarttoepassingen is de MIC69303RT inzetbaar binnen een temperatuurbereik van -55°C tot +125°C. De component wordt aangeboden in 8-pens en 10-pens behuizingen met een stralingsbestendigheid tot 50 Krad. De lage uitgangsruis is van belang voor gevoelige HF schakelingen, de nastabilisatie van schakelende voedingen en voor industriële voedingstoepassingen.
 
De MIC69303RT component is het meest recente voor de ruimte gekwalificeerde product van Microchip en wordt geproduceerd in overeenstemming met de volgende MIL klasse Q of klasse V eisen: screeningtest, kwalificatietest en TCI/QCI specificaties. De kunststof MIC69303RT heeft een bijzonder betrouwbare kunststofkwaliteit die is afgeleid van de AEC-Q100 eisen voor de automobielsector met specifieke aanvullende testen die noodzakelijk zijn voor toepassingen in de ruimte.
 

Ontwikkelhulpmiddelen

De MIC69303RT Plastic Evaluation Board (evaluatiekaart voor de kunststof component) is ontworpen voor het evalueren van de prestaties van de kunststof engineering IC versie voor de MIC69303RT. Met deze vierlaagsprintplaat kunnen gebruikers gemakkelijk de elektrische parameters van de component veranderen en meten bij verschillende in- en uitgangscondities. 

Microchip introduceert stralingsbestendige spanningsregelaar voor dicht langs de aarde cirkelende toepassingen in de ruimte