Microchip kondigt eerste voor de ruimtevaart goedgekeurde en stralingstolerante Ethernet zend/ontvanger en ingebedde microcontroller aan die zijn gebaseerd op commerciële versies

14 januari 2020, 11:10
Stralingsgekwalificeerde componenten zorgen voor een groter Ethernet verbindingsbereik voor toepassingen in de ruimte
Stralingsgekwalificeerde componenten zorgen voor een groter Ethernet verbindingsbereik voor toepassingen in de ruimte
Ethernet wordt steeds meer vanzelfsprekend in de ruimtevaart voor het realiseren van draadgebonden communicatiesnelheid, de ondersteuning van hogere datasnelheden en voor de onderlinge uitwisseling van informatie tussen satellieten en andere ruimtevoertuigen. Omdat Ethernet steeds belangrijker wordt voor toepassingen in de ruimte, kondigt Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) vandaag de eerste voor de ruimtevaart gekwalificeerde Ethernet zend/ontvanger (transceiver) aan. Het betreft een stralingstolerante component die is gebaseerd op een commercieel uit voorraad leverbare versie (commercial off-the-shelf; COTS) die breed wordt toegepast in andere industrieën. Deze levert nu betrouwbare prestaties voor toepassingen die gaan van het lanceren van ruimtevoertuigen tot satellietconstellaties en ruimtestations.
 
Als aanvulling op Microchip’s nieuwe VSC8541RT stralingstolerante Ethernet transceiver sampling, ontving het bedrijf de definitieve goedkeuring voor de nieuwe SAM3X8ERT stralingstolerante microcontroller, de meest recente Arm® processor met Cortex®-M3 kern en ingebedde Ethernet controller. Deze zijn ontwikkeld als antwoord op de vraag uit de luchtvaartindustrie naar dit soort stralingstolerante componenten die zowel afzonderlijk als gecombineerd zijn toe te passen.
 
Beide versies zijn gebaseerd op commercieel beschikbare componenten, maar zijn veel beter bestand tegen straling en ze presteren betrouwbaarder. Ze zijn beschikbaar in kunststof en keramische behuizingen. Ze hebben dezelfde pennenbezetting zodat ontwerpers hun implementatie kunnen starten met de commercieel verkrijgbare typen voordat ze overstappen op de voor de ruimtevaart goedgekeurde componenten. Dit beperkt de ontwikkeltijd en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.
 
“Als het eerste bedrijf dat zowel een stralingstolerante zend/ontvanger als een verbeterde stralingstolerante microcontroller levert voor het snel groeiende Ethernet marktsegment dat om kwalitatief hoogwaardige producten vraagt, zet Microchip zich in voor het ondersteunen van ontwikkelingen in de ruimtevaartindustrie met gekwalificeerde en bewezen oplossingen,” zegt Bob Vampola, associate vice president van Microchip’s ruimtevaart- en defensiegroep. “Microchip’s op COTS gebaseerde productieproces voor ruimtevaartcomponenten voorziet in de gewenste prestaties en het juiste kwalificatieniveau om te kunnen voldoen aan de eisen die door in een lage baan om de aarde cirkelende satellieten tot missies diep in de ruimte worden gesteld.”

Deze meest recente componenten, die deel uitmaken van Microchip’s brede programma van op COTS gebaseerde stralingstolerante micro-elektronica, ondersteunen Ethernet verbindingstechniek die wordt toegepast aan boord van satellietsystemen, nuttige belastingen (payloads) voor data en sensor busbesturing, communicatie met terminals op afstand, netwerken voor ruimtevoertuigen en de verbinding van modulen in ruimtestations.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items