De VSC8541RT zend/ontvanger is een enkelpoorts gigabit Ethernet draadgebonden PHY met GMII, RGMII, MII en RMII interfaces. De prestaties onder straling zijn geverifieerd en gedocumenteerd in een gedetailleerd rapport. De VSC8541RT is ongevoelig voor vergrendeling (latch-up) tot 78 Mev; TID is getest tot 100 Krad. Met dezelfde stralingstolerante naakte chip (die) en behuizing zijn de prestaties van de VSC8540RT beperkt tot een bitsnelheid van 100 MB. Deze component is eveneens beschikbaar in kunststof en keramisch gekwalificeerde versies, zodat de prestaties en kosten schaalbaar zijn voor specifieke toepassingen.
 
De SAM3X8ERT stralingstolerante MCU is geïmplementeerd als een systeem op chip (SoC) met de breed toegepaste Arm® Cortex®processor met M3 kern. Deze levert 100 DMIPS en profiteert van hetzelfde ecosysteem als de industriële variant. De SAM3X8ERT draagt bij aan de trend naar systeemintegratie en helpt mee om de ruimtevaartindustrie naar meer geavanceerde technologieën op te stuwen. Deze microcontroller beschikt over maximaal 512 Kbytes dubbelbanks flashgeheugen, 100 Kbytes SRAM, ADC & DAC en een dubbele CAN controller bovenop de Ethernet voorzieningen. 
 
Deze meest recente componenten vormen een aanvulling op Microchip’s programma stralingstolerante en stralingsongevoelige hardware verwerkingsoplossingen. Zowel de SAMV71Q21RT Arm® M7 MCU tot 600 DMIPS als de ATmegaS128/64M1 8-bit MCU serie maken allemaal gebruik van dezelfde ontwikkelhulpmiddelen.

Ontwikkelhulpmiddelen

Om het ontwerpproces te ondersteunen, zodat producten sneller op de markt kunnen worden gebracht, kunnen ontwerpers gebruik maken van het Arduino Due commerciële pakket voor de SAM3X8ERT, samen met de VSC8541EV evaluatiekaarten voor de VSC8541RT. De SAM3X8ERT component wordt ondersteund door de Atmel Studio geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor het ontwerpen, opsporen van fouten en voor de software bibliotheken.

Beschikbaarheid

Van de VSC8541RT in kunststof of keramische behuizing zijn vanaf vandaag monsters beschikbaar. Ook de gekwalificeerde SAM3X8ERT componenten zijn vanaf vandaag beschikbaar in productie-aantallen. De SAM3X8ERT komt  in een keramische behuizing voor prototypes, maar  ook in voor de ruimtevaart goedgekeurde keramische en zeer betrouwbare kunststof behuizingen. De VSC8541RT komt in keramische prototype tot voor de ruimtevaart geschikte keramische en zeer betrouwbare kunststof behuizingen. Deze lopen uiteen van QFP144 behuizingen voor de SAM3X8ERT tot CQFP68 behuizingen voor de VSC854xRT. Volledige productinformatie is te vinden op www.microchip.com.