De uitbreidingen vormen de eerste stappen van het bedrijf in een lange-termijn doelstelling om het aanbod te vergroten en de ontwerpers die werken met het VS Code ecosysteem nog beter van dienst te zijn

Om de veelzijdigheid van Microsoft® Visual Studio® Code (VS Code®) nog verder op te krikken, heeft Microchip Technology een vroege toegangsversie van MPLAB® Extensions for VS Code uitgebracht. Deze introductie voorziet ontwerpers van ingebedde systemen van tools voor het importeren van projecten van de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) naar VS Code, waarbij ze nog steeds toegang hebben tot Microchip’s debugging en programming ondersteuning. Dit initiatief maakt deel uit van Microchip’s lange-termijn strategie, gericht op het verrijken van het aanbod ter ondersteuning van ontwerpers die werken binnen het VS Code ecosysteem.

Microchip lanceert vroege toegangsversie van MPLAB uitbreidingen voor VS Code

MPLAB X IDE is een uitbreidbaar, excellent configureerbaar software programma dat beschikt over krachtige tools ter ondersteuning van ontwerpers bij het ontdekken, configureren, ontwikkelen, foutzoeken en kwalificeren van ingebedde ontwerpen voor de meeste microcontrollers en digitale signaalcontrollers van Microchip. De VS Code uitbreidingen combineren de mogelijkheden van MPLAB X IDE met de flexibiliteit van VS Code voor het creëren van een meer naadloze en efficiënte ontwikkelomgeving voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Deze producten worden uitgebracht onder een vroeg toegangsprogramma om de essentiële tools snel onder de aandacht van klanten te brengen, terwijl het Microchip ontwikkelteam doorgaat met het verfijnen van de uitbreidingen, gebaseerd op terugkoppeling van gebruikers.

Populaire Tool

“Bij Microchip blijven we ontwerpers ondersteunen die voor een bepaald ontwikkelsysteem hebben gekozen. VS Code is een extreem populair tool en met de recente MPLAB uitbreidingen kunnen ontwerpers doorgaan met werken in de IDE waar ze het meest vertrouwd mee zijn, terwijl ze volledig kunnen profiteren van Microchip's complete componentenondersteuning en toolset,” zegt Rodger Richey, vice president van ontwikkelsystemen en academische programma’s bij Microchip. “Deze samensmelting levert een optimale mélange op van vertrouwdheid en functionaliteit, zodat ontwerpers onze bronnen en componenten gemakkelijk kunnen integreren."

Tijdens deze vroegtijdige toegansfase beschikt de MPLAB Extensions for VS Code over functies  als MPLAB X IDE project import en de mogelijkheid voor het compileren, programmeren en het uitvoeren van basis foutopsporen bij elke ondersteunde component van Microchip. Bovendien kan MPLAB Data Visualizer worden gebruikt binnen VS Code via een uitbreiding en dat biedt gebruikers de kans om te zien wat er gebeurt op de component tijdens runtime.  

Toekomstige updates zullen de MPLAB Code Configurator in VS Code brengen als hulp bij het opzetten van vooraf geconfigureerde projecten. De ontwikkeling is ook al gestart met een VS Code uitbreiding voor de MPLAB Machine Learning Development Suite en een extra MPLAB uitbreiding voor AI code-generatieve assistentie voor het beoordelen en verbeteren van code van binnenuit de IDE. 

Nieuwe fase

De introductie van MPLAB uitbreidingen voor VS Code luidt een nieuwe fase in qua toegankelijkheid en flexibiliteit voor ontwerpers die Microchip tools gebruiken. Deze introductie kan worden gezien als de eerste stap waarbij de MPLAB IDE software beschikbaar komt buiten het MPLAB ontwikkel ecosysteem, maar dit is pas het begin van Microchip’s bredere integratie met de VS Code gemeenschap. De huidige eigenschappen zijn ontwikkeld om aan de directe vraag van ontwerpers te kunnen voldoen, met de intentie om de toolset te verfijnen en nieuwe uitbreidingen met extra functies toe te voegen in de toekomst. 

Om meer te weten te komen over Microchip’s ecosysteem van ontwikkeltools en software, bezoek dan https://www.microchip.com/en-us/tools-resources.