De RT PolarFire FPGA bepekt de vermogensopname tot circa de helft van de alternatieve op SRAM gebaseerde FPGA’s met overeenkomstige pakkingsdichtheid en prestaties. Zijn SONOS niet-vluchtige (NV) technologie maakt het mogelijk dat de configuratie-omschakelaars worden geïmplementeerd in een architectuur met lager opgenomen vermogen. Dit reduceert zowel de ontwikkeltijd als de kosten van de omringende componenten door het eenvoudigere, minder dure en lichtere voedingsontwerp waarbij de warmte-ontwikkeling wordt beperkt hetgeen thermische beheerproblemen vermindert. Ontwerpen worden nog verder vereenvoudigd ten opzichte van het toepassen van op SRAM gebaseerde FPGA’s omdat de RT PolarFire FPGA afrekent met de kosten, complexiteit en de hersteldowntime van het tot bedaren brengen van SEU’s tijdens het  configureren.
 
De RT PolarFire FPGA zal de standaard procedure doorlopen om te kunnen voldoen aan de QML standaarden, waaronder klasse V kwalificatie voor bijzonder kritische toepassingen. Microchip heeft langdurige ervaring met het behalen van de QML kwalificatie voor zijn RTG4 FPGA’s en andere producten, hetgeen vraagt om uitgebreid en continu testen en het controleren van elke wafel en alle tijdens de assemblage in een behuizing ondergebrachte componenten.
 
Ondergebracht in een hermetisch gesloten keramische column grid array met geïntegreerde ontkoppelcondensatoren, zal Microchip’s RT PolarFire RTPF500T FPGA beschikbaar zijn als gekwalificeerde component voor ruimtevluchten in 2021. Klanten kunnen nu beginnen aan hun ontwerpen en gebruik maken van de commerciële PolarFire MPF500T FPGA met Microchip’s modulaire softwarepakket Libero® dat als optie triple mode redundancy (TMR) synthese bevat als ondersteuning voor het implementeren van SEU onderdrukking indien gewenst, zoals in regelcircuits.

Er zijn ontwikkelkaarten beschikbaar met de commerciële PolarFire FPGA en later zullen deze  kaarten de RT PolarFire component in de vorm van een ontwikkelmodel bevatten. De beschikbare stralingsdata omvat TID, SEL, configuratie upsets, en upsets in onbeschermd D-flipflop (DFF) en geheugen.

Bezoek voor meer informatie: RT PolarFire