Microchip’s nieuwe 2D Touch Surface bibliotheek

14 mei 2018, 11:35
Microchip
Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Voeg taps, swipes, pinch en zoom toe aan compatibele PIC®, AVR® en SAM MCU’s zonder extra kosten
  • Draait op een bestaande MCU van een apparaat zonder dat er een speciale touch controller aan te pas komt
  • Er hoeft ook geen duur besturingssysteem te worden geïntegreerd om smartphone-achtige bedieningsinterfaces toe te voegen
  • Weerstaat de invloed van water en ruis in toepassingen voor auto’s en huishoudelijke apparaten

Microchip Technology Inc. kondigt een nieuwe 2D Touch Surface library aan waarmee ontwerpers gemakkelijk aanraakgevoelige toetsvelden kunnen implementeren met gebruikmaking van 8-bit PIC® en AVR® microcontrollers (MCU’s) van het bedrijf en 32-bit SAM MCU’s. Deze bibliotheek, die gratis beschikbaar wordt gesteld bij aankoop van een willekeurige compatibele MCU, voorziet in een vereenvoudigde, goedkope oplossing voor ingebedde toepassingen.
 
Ideaal voor het implementeren van kleine aanraakgevoelige toetsvelden en aanraakschermen elimineert de 2D Touch Surface bibliotheek kosten door te draaien op de bestaande MCU van een apparaat. Daardoor is er geen specifieke touch controller nodig, hetgeen productontwerpers de flexibiliteit geeft om het volgen van vingerposities en gebarendetectie, zoals swipes, pinch en zoom, toe te voegen aan producten. De touch bibliotheek is beschikbaar via Microchip’s codeconfiguratoren: de MPLAB® codeconfigurator (MCC) voor PIC MCU’s en Atmel START voor AVR en SAM MCU’s. Beide software tools vereenvoudigen het grafische configureren en versnellen de ontwikkeling met lean C code die is toegesneden op de wensen van individuele projecten. De 2D Touch Surface bibliotheek is vanaf vandaag beschikbaar op Atmel START en zal dit kwartaal beschikbaar komen op MCC.
 
Intuïtieve, aantrekkelijke gebruikersinterfaces zijn de sleutel voor het succes van producten. Met de 2D Touch Surface bibliotheek is het niet meer nodig om een duur besturingssysteem te integreren om te voldoen aan de wensen van consumenten die een smartphone-achtige interface verwachten. De bibliotheek is vooral geschikt voor het toevoegen van touch aan uiteenlopende toepassingen binnen het segment van de consumentenelektronica, automotive en industriële bedrijven, zoals slimme luidsprekers, stuurwielen of thermostaten.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items