Microchip kondigt technologische vooruitgang aan door het inzetten van complexe elektronische systemen in moderne voertuigen die vragen om superieure timingprestaties en betrouwbaarheid. Timing precisie, nauwkeurigheid en tolerantie met betrekking tot ruwe omgevingen zijn essentieel om een nauwkeurige werking te garanderen in de bijzonder geavanceerde systemen in de auto’s van vandaag de dag. Microchip Technology introduceert de nieuwe DSA serie met voor de autobranche gekwalificeerde micro-elektro-mechanische systemen (MEMS) oscillatoren die een 20 keer hogere betrouwbaarheid leveren, 500 keer beter bestand zijn tegen schokken en vijf keer beter tegen trillingen dan traditionele op kwartskristal gebaseerde componenten. De DSA serie is bovendien de eerste industriële MEMS oscillator met meerdere uitgangen, waarmee aan klanten een oplossing wordt geboden die meerdere kristallen of oscillatoren door één component kan vervangen. Om meer te weten te komen over voor de autobranche gekwalificeerde MEMS oscillatoren en klokgeneratoren, bezoek dan www.microchip.com/timing/automotive.
 
Timingoplossingen met een hoge frequentiestabiliteit over een breed temperatuurbereik zijn onmisbaar voor toepassingen als geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS), lichtdetectie en ranging (LiDAR), Ethernet in voertuigen en autonoom rijden. Microchip’s nieuwe DSA1001, DSA11x1, DSA11x5 en DSA2311, verkrijgbaar in kleine behuizingen, bieden de hoogste tolerantie voor mechanische schokken, trillingen en stabiliteit in ruwe omgevingen over een frequentiebereik van 2,3 tot 170 MHz. De  componenten zijn gekwalificeerd volgens de automotive electronics council Q100 (AEC-Q100) met +/-20 ppm stabiliteit over het temperatuurbereik van -40 tot +125 °C .
 
“Betrouwbare, nauwkeurige timingoplossingen nemen een centrale plaats in bij het ondersteunen van het toenemende aantal elektronische componenten die in de auto’s van vandaag worden aangetroffen,” zegt Rami Kanama, vice president van Microchip’s timing en communicatie groep. “MEMS technologie houdt gelijke tred met de ontwikkelingstrends binnen de autobranche en onze nieuwe DSA serie MEMS oscillatoren en klokgeneratoren biedt systemen betere prestaties, betrouwbaarheid en een langere levensduur.”