MEMS oscillatoren worden volledig gebouwd volgens standaard halfgeleiderprocessen, zodat systemen dezelfde betrouwbaarheid en stabiliteit als geïntegreerde schakelingen krijgen. Kristaloscillatoren zijn afhankelijk van de dikte van het kristal binnenin de oscillator, hetgeen ze vatbaar maakt voor schade ten gevolge van trillingen; daarnaast hebben ze een langere aanlooptijd en een vaste frequentie. Dit kan de productontwikkeling vertragen of de introductietijd als een klant op het laatste moment de frequentie nog wil wijzigen. Bij MEMS oscillatoren wordt de frequentie geprogrammeerd en dit levert de flexibiliteit op om snel een nieuwe frequentie in te stellen met kortere aanlooptijden, alsook het verhogen van de productie-aantallen zodat klanten hun productintroducties sneller kunnen realiseren. 
 
Als eerste industriële MEMS oscillator met twee uitgangen kan de DSA2311 twee kristallen of oscillatoren op een printplaat vervangen. De component komt tegemoet aan een beperkte printplaatruimte, spaart kosten en vergemakkelijkt het ontwerpproces, waardoor klanten hun voorraad kunnen beheren en hun onderdelenlijst kunnen consolideren. De DSA2311 komt  in een bescheiden 2,5x2,0 mm behuizing en is zeer geschikt voor toepassingen die vragen om een complexe printplaat met meerdere controllers, zoals infotainmentsystemen en cameramodulen.
 
De DSA MEMS componentenserie sluit aan bij Microchip’s uitgebreide programma oplossingen voor de autobranche, waaronder microcontrollers, analoge producten en koppelingscomponenten. Dit geeft fabrikanten de mogelijkheid om leveranciers voor systeembehoeften te consolideren. Alle producten worden geruggesteund door Microchip’s klantgestuurde ‘obsolescence policy’  hetgeen garandeert dat componenten beschikbaar blijven zo lang de afnemers ze nodig hebben.
 
Ontwerpondersteuning
Microchip’s ClockWorks® online configuratiehulpmiddel zorgt ervoor dat ontwerpers gratis monsters kunnen aanvragen en gemakkelijk de juiste oscillator kunnen kiezen, gebaseerd op frequentie, behuizingsafmetingen en temperatuurbereik op clockworks.microchip.com/timing.
 
Prijzen en beschikbaarheid
Alle producten die in dit persbericht worden genoemd zijn nu beschikbaar  als monster en uit serieproductie.
 
Neem voor aanvullende informatie contact op met een willekeurige verkoopvertegenwoordiger van Microchip of met een geautoriseerde wereldwijde distributeur. Ga voor het verkrijgen van producten die in dit persbericht worden genoemd naar Microchip’s gemakkelijk te gebruiken online verkoopkanaal microchipDIRECT of neem contact op met een van Microchip’s geautoriseerde distributiepartners.
 
Bronnen
High-res afbeeldingen beschikbaar via Flickr of contact met een redacteur (voel u vrij om te publiceren):