Met een minimum bestelaantal van 10 stuks biedt Microchip’s Trust Platform de opslag van op hardware gebaseerde beveiligingssleutels voor laag-, midden- en hoog-volume toepassingen

Omdat het aantal en het soort verbonden apparaten sterk toeneemt, vormen zowel de marktfragmentatie als de kwetsbaarheid van de beveiliging binnen het Internet of Things (IoT) enorme uitdagingen voor ontwerpers. Op hardware gebaseerde beveiliging is de enige manier om beveiligingssleutels te beschermen tegen concrete aanvallen en pogingen daartoe op afstand. Diepgaande kennis van beveiliging, ontwikkelingstijd en kosten zijn gemoeid bij het configureren en beveiligen van elk apparaat. Met bedrijven die waar dan ook honderden tot miljoenen verbonden apparaten per jaar produceren en over de aardbol verspreiden, kan de schaalbaarheid van de architectuur van de ingebouwde componenten een aanzienlijk struikelblok voor toepassingen opwerpen. Fabrikanten kunnen meestal alleen maar orders met hoog volume installeren en configureren, zodat bedrijven met kleine tot middelgrote orders genoegen moeten nemen met minder goed presterende componenten. Om toch de gehele massamarkt te kunnen bedienen, introduceert Microchip Technology Inc. vandaag de eerste vooraf geïnstalleerde oplossing van de industrie die voorziet in de opslag van beveiligingssleutels voor laag-, midden- en hoog-volume componenten waarbij gebruik wordt gemaakt van het ATECC608A beveiligingselement. Met Microchip’s Trust Platform voor de CryptoAuthentication serie kunnen bedrijven van elke omvang eenvoudig beveiligingsverificatie implementeren.
 
Microchip’s Trust Platform bestaat uit een drietraps aanbod, met bij aankomst vooraf geïnstalleerde, vooraf geconfigureerde of geheel door de klant te specificeren beveiligingselementen, zodat ontwerpers het platform kunnen kiezen dat het best aansluit op hun individuele ontwerp. Als eerste oplossing voor het leveren van klaar-voor-gebruik beveiligingsverificatie voor de massamarkt, voorziet de eerste trap – Trust&GO – in vooraf geïnstalleerde beveiligingselementen zonder enige tussenkomst bij een minimaal te bestellen aantal componenten van slechts10 stuks. De identiteitsgegevens van de component zijn voorgeprogrammeerd en vergrendeld binnenin de ATECC608A voor automatische cloud of LoRaWAN™ verificatie. Parallel daaraan worden de overeenkomstige certificaten en openbare beveiligingssleutels geleverd in een “manifest” bestand dat kan worden gedownload via Microchip’s e-commerce online verkoopkanaal en de geselecteerde distributiepartners.

Naast de besparing van enkele maanden ontwikkeltijd vereenvoudigt deze oplossing bovendien de logistiek aanzienlijk, omdat het voor klanten uit de massamarkt gemakkelijk wordt om apparaten te beveiligen en te beheren zonder de overheadkosten van derden die diensten leveren of de instanties die certificaten leveren.