Met de mogelijkheid tot verificatie op elke openbare of privé cloud infrastructuur is Microchip’s Trust Platform ook flexibel en klantspecifiek aan te passen. Voor klanten met specifieke eigen wensen voorziet het programma in de TrustFLEX en TrustCUSTOM platforms. De tweede trap van het programma, TrustFLEX, biedt de flexibiliteit om gebruik te maken van de certificaataanbieder naar keus van de klant, waarbij nog steeds kan worden geprofiteerd van vooraf geconfigureerde gebruiksomstandigheden. Tot deze gebruiksomstandigheden behoren basisveiligheidsmaatregelen, zoals transportlaagbeveiligings (transport layer security; TLS) geharde verificatie voor verbinding met elk willekeurig op IP gebaseerd netwerk met elke willekeurige certificatieketen, LoRaWAN verificatie, veilig opstarten, updates via de ether (over-the-air; OTA), IP beveiliging, beveiliging van de data van de gebruiker en omdraaien van beveiligingssleutels. Dit beperkt de tijd en complexiteit die het klantspecifiek maken van een component met zich meebrengt zonder dat er klantspecifieke onderdelennummers nodig zijn. Voor klanten die hun ontwerpen volledig klantspecifiek willen aanpassen is de derde trap van het programma – TrustCUSTOM – bedoeld met klantspecifieke configurartiemogelijkheden en vertrouwensdocumenten.
 
“De toename van succesvolle aanvallen op software gebaseerde beveiligingsoplossingen onderstreept de noodzaak voor bedrijven om het beste wat de industrie te bieden heeft ook toe te passen, waaronder het isoleren van de eigen beveiligingssleutels in beveiligingselementen,” zegt Nuri Dagdeviren, vice president van Microchip’s afdeling beveiligingsproducten. “Microchip’s Trust Platform maakt het implementeren van op hardware gebaseerde beveiliging eenvoudig en betaalbaar voor bedrijven van elke omvang, met verwijdering van de obstakels die traditioneel kenmerkend zijn voor het configureren en programmeren van componenten.”
 
Microchip heeft samengewerkt met Amazon Web Services (AWS) voor het realiseren van een recht-toe-recht-aan en vereenvoudigd instapproces rond het AWS IoT dienstenpakket voor producten die zijn ontwikkeld met alle varianten van het Microchip Trust Platform.
 
De ATECC608A beschikt over een Common Criteria Joint Interpretation Library (JIL) met een “eersterangs” opslag van de beveiligingssleutel, hetgeen klanten garandeert dat de componenten beveiligingspraktijken implementeren die zich in de industrie hebben bewezen en met de opslag van beveiligingssleutels op het hoogste niveau. Met op hardware gebaseerde vertrouwensbasis (root of trust) opslag en versleutelings-tegenmaatregelen, beveiligt de component tegen de breedste klasse van bekende fysieke aanvallen.

Microchip’s beveiligde productieafdeling programmeert de beveiligingssleutels en garandeert dat ze nooit worden afgestaan aan derden, noch tijdens het programmeren, noch tijdens de levensduur van de component.