Systeemontwerpers lopen tegen allerlei hindernissen aan als ze Bluetooth® functies willen toevoegen aan hun producten. Het betreft vaardigheids- en hulpbronbeperkingen, budgetperikelen, druk om producten op tijd op de markt te brengen, tot uitdagingen qua prestatieniveau en integratie-eisen. Microchip Technology heeft het Low Energy programma uitgebreid met 12 nieuwe producten, bedoeld om ontwerpers te voorzien van een grotere keuzemogelijkheid om hun unieke uitdagingen het hoofd te bieden en voor het wegnemen van hindernissen voor ontwerpen die lopen van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Deze aanvullingen omvatten de RF-ready WBZ350 module en de PIC32CX-BZ3 SoC die het laagste beschikbare instapniveau biedt voor het integreren van een Bluetooth Low Energy microcontroller (MCU) in productontwerpen. Ga voor een overzicht van alle 12 producten naar Microchip’s Bluetooth Low Energy web pagina.

Microchip voegt 12 producten toe aan het draadloze programma om de Bluetooth® integratie voor ontwerpers op elk kennisniveau te vergemakkelijken

“De juiste keuze wordt steeds lastiger voor het toevoegen van Bluetooth aan een willekeurig product. Ontwerpers hebben opties nodig en de mogelijkheid om daartussen te schakelen als hun vaardigheden en hun applicatiebehoeften toenemen,” zegt Rishi Vasuki, vice president van Microchip’s bedrijfsonderdeel voor draadloze oplossingen. “Geen enkele andere aanbieder maakt een Bluetooth Low Energy product dat net zo gemakkelijk te gebruiken is als onze plug-and-play module, of levert dezelfde keuzemogelijkheden voor meer geavanceerde ontwerpen. En dit wordt allemaal beschikbaar gesteld door een enkele leverancier die het minder noodzakelijk maakt om over functies te onderhandelen voor eenvoud of innovatie om snel te kunnen ontwikkelen.”

Als aanvulling op de Bluetooth MCU’s introduceerde Microchip de RNBD350 plug-and-play module die de hindernissen qua kosten en complexiteit verlaagt bij het toevoegen van Bluetooth Low Energy verbondenheid aan productontwerpen. Deze modulen beperken de tijd, kosten en vereiste ontwikkelinspanningen voor RF ontwerpoptimalisatie, wettelijke certificatie en software ontwikkeling aanzienlijk. Voor ervaren ontwerpers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit levert Microchip robuuste draadloze, multi-protocol MCU systeem-op-chip (SoC) componenten.

Tot de toepassingsvoorbeelden voor Microchip’s Bluetooth Low Energy componenten behoren IoT smart home en gebouwautomatiseringssystemen, industriële IoT (IIoT) oplossingen en ontwerpen voor de automobielsector.

Ontwerpers die gebruik maken van het toegevoegde Bluetooth Low Energy programma voor toepassingen op instapniveau kunnen profiteren van een eenvoudig ontwikkelproces. Dit betreft in-huis ondersteuningsdiensten en ontwikkelhulpmiddelen, zonder afbreuk te doen aan de Bluetooth functies. Ze kunnen bovendien profiteren van Microchip’s uitgebreide MCU kennis en krijgen assistentie bij de productselectie en de mogelijkheid om eenvoudig over te schakelen naar meer geavanceerde industrial-grade Bluetooth Low Energy componenten als hun ontwerpkennis toeneemt.

Ontwerpers kunnen eveneens een keus maken uit Microchip’s groeiende draadloze programma voor eind-naar-eind oplossingen. Dit programma bestaat uit een hele reeks producten in populaire draadloze technologieën, zoals Wi-Fi®, Zigbee®, Thread en sub-GHz die zodanig zijn ontwikkeld dat ze naadloos samenwerken met het Bluetooth programma.

Development Tools

Microchip ondersteunt klanten met een scala aan ontwikkelhulpmiddelen, software en mobiele app broncode voor iOS® en Android®, toepassingsvoorbeelden als bouwsteenmodulen en demo’s, samen met gratis testmogelijkheden voor het versnellen van het ontwerpproces.