IoT netwerkontwikkelaars zoeken naar een eenvoudige methode voor het implementeren van een veilige draadloze verbinding in hun ontwerptoepassingen, maar worden geconfronteerd met ontwerpperikelen en hoge kosten. Om netwerkontwerpers die het optimum willen halen qua locatieflexibiliteit, minimale vermogensopname en inzetbaarheid, introduceert Microchip Technology Inc. vandaag de AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart, gebaseerd op de AVR128DB48 8-bit microcontroller (MCU). Deze oplossing levert een robuust startsysteem voor het bouwen van sensor en actuator knooppunten op 5G smalbandige IoT netwerken.  
 

Maak kennis met de AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart

De AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart is compact en vormt daardoor een ideale oplossing voor ontwerpers die IoT apparaten willen aansluiten op een beschikbaar 5G netwerk. Dit is van belang voor mobiele of zich op afgelegen plaatsen bevindende apparaten met beperkte beschikbaarheid van grootbereik (LoRa®) netwerken of andere laagvermogen breedbandige netwerk (LPWAN) oplossingen. 
 
Gebruikers profiteren van de flexibiliteit en het ontwerpgemak dat wordt aangeboden in de meest recente AVR128DB48 8-bit MCU serie, met inbegrip van de beveiligingsbescherming met Microchip’s ATECC608 CryptoAuthentication component. De ATECC608 component kan gemakkelijk worden geconfigureerd voor de belangrijkste cloud service providers via Microchip’s IoT inbedrijfstellingshulpmiddel.
 
“Microchip breidt de serie AVR® 8-bit MCU’s steeds verder uit zodat ontwikkelaars allerlei ingebedde ontwerpen met gemak en flexibiliteit kunnen implementeren,” zegt Greg Robinson, vice president van de marketingafdeling voor Microchip’s 8-bit MCU bedrijfseenheid. “De mogelijkheid om zich op afstand bevindende en mobiele apparaten te koppelen aan een 5G smalbandig netwerk met een 8-bit MCU opent nieuwe kansen voor batterijgevoede apparaten, dankzij de hoofdkenmerken zoals laag vermogen in combinatie met kwalitatief hoogwaardige analoge periferiebouwstenen.”

De AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart komt vooraf geconfigureerd voor het zenden van data van de op de kaart aanwezige licht- en temperatuursensoren naar de cloud, hetgeen te volgen is via Microchip’s proeftuinportaal (sandbox portal). Het proeftuinportaal geeft klanten de mogelijkheid voor het volgen en controleren van hun apparaat in real time vanaf een locatie op afstand.

Deze functionaliteit dekt de belangrijkste eisen van allerlei toepassingen in uiteenlopende sectoren waaronder landbouw, industrie en energie, alsook toepassingen voor consumenten waaronder het transport van goederen, alarmsystemen, gebouwautomatisering en bewaking op afstand.
 

Gemakkelijker, nog efficiënter en kostenbesparend

Om te voorzien in een nog gemakkelijkere, nog efficiëntere en kostenbesparende oplossing voor  ontwerpers die IoT apparaten willen koppelen aan 5G met behulp van de AVR128DB48 MCU, werkt Microchip samen met Sequans voor de implementatie van de Monarch 2 GM02S enkelchip radio die is voorzien van 5G LTE-M en smalbandige IoT. Microchip werkt bovendien samen met Truphone die de SIM kaart levert voor draadloze service met een betrouwbare wereldwijde dekking.
 
“De Monarch 2 GM02S is een 5G-voorbereide LTE-M en smalbandige IoT oplossing op een enkele chip, die we specifiek voor smalbandige IoT toepassingen hebben ontwikkeld, inclusief sensoren, wearables en andere apparaten met lage data-overdracht en lage vermogenopname,” merkt Didier Dutronc op, executive vice president van partnership strategy bij Sequans. “Door samen te werken met Microchip op deze AVR-IoT draadloze kaart, vereenvoudigen wij het ontwerpen van een IoT apparaat en beperken tegelijkertijd de kosten.”
 
“We zetten ons in om opnieuw uit  te vinden op welke manier mensen, dingen en zaken het best zijn te koppelen via onze baanbrekende embedded SIM (eSIM) technologie,” zegt Steve Alder, chief business development officer van Truphone. “Beschikken over en werken met alle elementen van het eSIM ecosysteem in-huis, gekoppeld met toegang tot een groot aantal laagvermogen draadloze netwerken via een enkele SIM SKU, maakt dat klanten van Microchip zicht hebben op het verbinden van IoT apparaten via een toekomstsbestendige draadloze dienstverlening.”

De AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart is een prachtige oplossing voor makers en hobbyisten en heeft afmetingen van de Adafruit Feather vormfactor. De kaart heeft een Qwiic/Stemma I2C connector voor het gemakkelijk toevoegen van functies, voorafgaand aan de productie. De kaart is bovendien Arduino®-compatibel en wordt ondersteund door Microchip’s Github Library met  functies voor HTTPS, MQ Telemetry Transport (MQTT), laagvermogen en meer.   
 

Development tools

Gebruikers kunnen de Microchip sandbox page inschakelen voor een handleiding van de noodzakelijke stappen om alles aan de praat te krijgen en voor het tot stand brengen van een verbinding met de AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart. Het AVR-IoT Cellular Mini Development Board (nummer EV70N78A) is te koop voor $59.99. 

AVR-IoT draadloze mini ontwikkelkaart