Nieuwe 8-bit tinyAVR geven extra functies aan sensors

25 juni 2018, 09:16
Image: Microchip
Image: Microchip
Microchip kondigt de uitbreiding aan van twee tinyAVR MCU's die geavanceerde analoge functies bieden en over de grootste geheugencapaciteit beschikken. Ontwikkeld voor betrouwbare werking in ruwe omgevingen hebben de ATtiny3217 en ATtiny3216 ingebouwde veiligheidsfuncties waarmee ontwerpers robuuste en betrouwbare systemen kunnen realiseren.
 
AVR microcontrollers zijn al langer in gebruik voor het maken van snel reagerende sensorknooppunten omdat ze goedkoop zijn en gemakkelijk te implementeren. Voor het uitbreiden van de mogelijkheden en het reactievermogen, waaronder capacitieve aanraakgevoelige bedieningsinterfaces, beschikken de ATtiny3217 en ATtiny3216 over twee analoog-naar-digitaal omzetters (AD’s) waarmee systemen aanrakingsgevoelige bediening gelijktijdig kunnen implementeren met andere analoge metingen. De ene ADC kan worden gebruikt met de periferie touch controller (PTC) voor het verwerken aanrakingsgevoelige signalen, terwijl de tweede andere ingangen registreert, zoals thermistors en druksensoren, maar beide ADC’s kunnen ook worden gebruikt voor het sneller bemonsteren van verschillende soorten sensoren.

Voordelen van de ATtiny3217 en ATtiny3216 MCU’s zijn:
 
  • Verbeterde real-time prestaties en nauwkeurigheid
De dubbele ADC kan worden gebruikt voor het synchroon bemonsteren van analoge signalen, zoals spanning en stroom, hetgeen de algehele real-time prestaties en nauwkeurigheid van het systeem verbetert. Daarnaast beschikt de component over een op hardware gebaseerd event systeem, hetgeen inter-periferie communicatie zonder CPU tussenkomst mogelijk maakt, waardoor de vertragingstijd afneemt voor een gegarandeerd snellere systeemreactie. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items