• Robuuste en betrouwbare prestaties
Beide componenten komen met ingebouwde veiligheidsfuncties om ontwerpers te helpen met het detecteren van en het reageren op variaties of kortstondige daling van de voedingsspanning, met signalen als power on reset (POR), programmable brownout detection (BOD), voltage level monitor (VLM) en windowed watchdog timer (WWDT).
 
  • Verbeterde ruisongevoeligheid en werking in extreme omgevingen
De componenten werken op een voedingsspanning tot 5 V en zijn beschikbaar in 125°C varianten. 
 
  • Extra functies met meer ruimte voor toepassingscode
Met 32 KB flashgeheugen beschikken ontwerpers over een zee van ruimte voor hun toepassingscode met behoud van de kleine ingenomen ruimte op de printplaat.
Microchip’s tinyAVR serie MCU’s,inclusief de ATtiny1617 en de ATtiny817 is geoptimaliseerd voor het leveren van prestaties bij een minimaal opgenomen vermogen en is gemakkelijk te gebruiken en ondergebracht in kleine behuizingen.

De nieuwe tinyAVR componenten worden ondersteund door de Atmel Studio 7 geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en de Atmel START codeconfigurator. Voor evaluatiedoeleinden is het ATtiny3217 Xplained Pro evaluatiepakket eveneens beschikbaar.
 
Samenvatting van de belangrijkste eigenschappen van de 8-bit tinyAVR MCU’s:
  • Met 32 KB flashgeheugen hebben de ATtiny3217 en ATtiny3216 het grootste geheugen binnen de tinyAVR serie
  • Geïntegreerde betrouwbaarheid met 5 V voedingsspanning en temperatuur tot 125°C
  • Dubbele ADC’s voor gelijktijdige aanraakgevoelige bediening en andere analoge metingen
  • Op hardware gebaseerd event systeem verkort de wachttijd voor gegarandeerd snellere systeemreactie

De ATtiny3217 en ATtiny3216 zijn nu verkrijgbaar als sample. Het ATtiny3217 Xplained Pro evaluatiepakket (ATTINY3217-XPRO) is nu verkrijgbaar voor $38 per stuk.